Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A kormány felfüggesztené a de minimis szabályt

A magyar kormány kezdeményezni fogja az Uniónál a válság miatt az úgynevezett "de minimis" szabály felfüggesztését, mivel az korlátozza a vállalkozásoknak adható állami támogatások összegét - mondta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a Magyar Televízió "Az Este" című műsorában szerdán.
Tukacs István szerint a versenysemlegességet szolgáló szabály a mostani helyzetben rossz, és nem szolgálja a válság kezelését.

A multinacionális cégek létszámleépítései nagyobb hangsúlyt kapnak a médiában, mert egyszerre több emberről van szó, de továbbra is fontos, hogy a kis- és középvállalkozások is kapjanak segítséget a munkahelyek megtartásához - mondta az államtitkár a műsorban. Hozzátette: ebből a szempontból nincs megkülönböztetés kis- és nagyvállalkozás között, tehát az a multi is kaphat támogatást, amely megtartja valamilyen formában a munkahelyeket. A korlátozást jelent azonban ebben az esetben a "de minimis" szabály, amelynek felfüggesztését a kormány kezdeményezni fogja - tette hozzá Tukacs István.

A 2009-re várható munkanélküliséggel kapcsolatban az államtitkár azt mondta: nem ért egyet azokkal a becslésekkel, hogy 200 ezret is elérheti az állástalanok számának emelkedése. Tukacs István szerint ez jóval enyhébb lesz, pontos számokról azonban nem beszélt, mert mint mondta: nem akar tippelni.

Tukacs Istvánt december elsejével nevezték ki a gazdasági válságövezetek kezelésével összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős új kormánybiztossá, ezt a feladatát államtitkári beosztásban látja el a Miniszterelnöki Hivatalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaesést jósolnak 2009-re a számítógép-eladásokban

Lanyhulni fog jövőre a személyi számítógépek iránti kereslet a gazdasági lassulás miatt, jósolja az… Tovább olvasom