Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

A kormány figyeli a végtörlesztéssel kapcsolatos problémákat

A kormány figyelemmel kíséri a végtörlesztéssel kapcsolatos esetleges problémákat, de az Országgyűlés feladata "ezeket az anomáliákat orvosolni" - mondta újságírói kérdésre a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András.
A kormányszóvivő ezt arra reagálva mondta, hogy sajtóhírek szerint egyes bankok csak több mint 10 százalékos THM-mel adnak forinthitelt az esetlegesen végtörlesztőknek, illetve adminisztrációs eszközökkel igyekeznek húzni az időt.

Giró-Szász András leszögezte: a kormány figyelemmel követi az eseményeket, de "azt is látni kell, hogy pont úgy, ahogy 2004-2005-ben, amikor a devizahitelezés felerősödött Magyarországon, mely egyrészt alapvetően piacszerzési folyamat volt bizonyos pénzintézetek részéről, ez a folyamat továbbra is megvan a pénzintézeteknél".

"Várjuk ki a végét - december 30-át -, hogy egyrészt hányan tudnak élni a végtörlesztéssel, másrészt pedig, hogy a pénzintézetek közül ki milyen konstrukcióval áll elő" - mondta a kormányszóvivő.

Giró-Szász András szerint vannak olyan pénzintézetek, amelyek "kevésbé kitettek a devizahitelezésnek és lehetőséget látnak abban, hogy most piacot szerezzenek".

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2011. október 21. 17:37
    „"... de az Országgyűlés feladata "ezeket az anomáliákat orvosolni""

    Az Országgyűlés okozta anomáliakat kinek feladata orvosolni?”
  • 1. deszkás 2011. október 21. 15:00
    „Szóvivő úr! Piacszerzés? Melyik bank? Ugyan ugyan. Ma ki bizik meg egy bankban? Ha van ilyen az orvosi eset.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb európai tankönyv az Apáczai másodikos matekkönyve

A celldömölki Apáczai Kiadó kapta idén a Legjobb európai tankönyv díj elismerő oklevelét a világ egyik legrangosabb könyvkiállításán. Tovább olvasom