Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A kormány így reagált a szakszervezeti demonstrációra

A kormány elkötelezett abban, hogy megvédje a nyugdíjakat, és a szombati szakszervezeti demonstrációról mindent elmond, hogy annak szervezői között vannak olyanok is, akik részt vesznek a nyugdíjakat "eltőzsdéző" magánpénztárak vezetésében - reagált a miniszterelnök szóvivője a szakszervezeti tüntetésre.
"Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót" - fogalmazott Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében. Szijjártó Péter leszögezte, a kormány elkötelezett az emberek nyugdíjának megvédése és a pofátlan végkielégítések megadóztatása mellett. Az új, arányos adórendszer pedig beindítja a magyar gazdaság dinamikus növekedését.

Szombatra több nagy szakszervezeti tömörülés szervezett demonstrációt, ahol többi között a közszféra jogbiztonságáért, a kiszámítható és igazságos nyugdíj-, illetve adórendszerért, a megélhetést biztosító bérért emelték fel szavukat.

Olvasóink írták

 • 10. jozko 2010. december 05. 19:39
  „Kutyaugatás nem hallatszik az égig, Kedves Közszolgák!

  Egy részük /elsősorban a hangadóik, akik főleg magukért aggódnak/, megérett a termelő munkába való átirányításra- márha értenek valamihez.
  Más részük, akik nemzetközi mércével is piacképes munkát végeznek, piacképes bérre érdemesek!

  Rendet kell tenni-de semmiképpen ne tartsák magukat - mindannyiukat! - kiváltságosnak.Fogalmuk sincs, milyen saját erőből munkahelyet létesíteni, piacon maradni és mások megélhetéséről gondoskodni
  Egy részük rászolgált az efféle tapasztalatszerzésre!
  <moderálva>
  Minden másért meg kell dolgozni!
  És nem segít a szakszervezet!
  Csak a dolgos 2 kezükre szszámíthatnak!”
 • 9. majus1 2010. december 05. 17:50
  „Kezdem már ezt a szijjgyártót unni. Pártállástól függetlenül, a kersztény szeretet legmagasabb fokán azt tudom csak mondani, hogy elmennek ezek a büdös francba.”
 • 8. TomborBözse 2010. december 05. 17:25
  „Ja és ezt tudja a FIDESZ is, mennyi buta, vagy legalább is tájékozatlan embert meg lehet vezetni, ehhez ért a legjobban.”
 • 7. TomborBözse 2010. december 05. 17:18
  „Achiellus!
  Tévedésben vagy rendesen, mert nem a 25%-ról akarják lemondatni őket - aki nem akar visszalépni az állami rendszerbe - hanem 100%-ról.
  Eddig járt volna 75% az államiból, 25% a Mnyp.-ból.

  Mi van azzal, aki közel 40 éve munkaviszonyban dolgozik, 40 évig fizették utána a járulékot, igaz a saját járulékából 12 éve 8%-ot a mnyp.-aknak fizeti, az mondjon le a nyugdíjáról??
  Ragaszkodik a magánnyp.tagságához, mert ezzel számolt nyugdíjbavonulásakor. TÖRVÉNY volt, élt 12.évig, ezt nem egy tollvonással, zsarolással csak úgy megszüntetni. Érthető, hogy kell a lóvé most, de iziben, de átmeneti intézkedések nélkül nem lehet falhoz állítani ennyi embert két hónap alatt!!
  A megvalósítást is annyira megnehezítették, bízva abban, hogy a sok tudatlan észre sem veszi, hogy visszakerült az állami rendszerben tudtán kívül. Van aki azt sem tudja, hogy tag-e, annyira nem figyelnek az emberek arra, milyen szerződéseket írnak alá.”
 • 6. achilleus 2010. december 05. 09:37
  „Szíjjártó úr és Fidesz! Mire jó ez az üres szöveg, ebből nem értenek, így kell hozzáállni.
  Tényleg meg kellene szólítani a nyugdíjasokat. Ők tömegeltek a stadionban, ők nyomták itt is fel a létszámot (ingyenbuszozással), ráadásul olyan kérdésben (kötelező magánnyugdíjpénztár), amelyben a kormány intézkedésének haszonélvezői.
  1) Fel kell kínálni számukra a választás lehetőségét
  - A) nyilatkozik, ha ragaszkodik a kötelező-magánnyugdíjpénztárak fenntartásához, akkor lemond a felosztó-kirovó rendszerben érkező befizetések rá eső, be nem fizetett részéről. (-25% nyugdíj)
  Tudomásul veszi, hogy az állam nem kívánja az unokákat eladósítani,
  a mai befizetőket még inkább megsarcolni, hogy az ő kieső nyugdíját kifizethesse (szinten tarthassa).
  - B) Ha nem kíván lemondani a nyugdíja 25%-áról, akkor pedig kéretik nem a stadiunban gyurcsány lábai előtt fetrengeni, mesterházy ugrabugrálására csápolni. (szigorúan ezen önmagukból kivetkőzött nyugdíjasokról van szó!)
  ---- Ja hogy fenyegetésként fognák fel? Mit nem???”
 • 5. soligor 2010. december 05. 07:52
  „köszönöm , mindenkinek a fideszre szavazott :(”
 • 4. icha 2010. december 05. 05:33
  „Hol voltak ezek a kiváló szakszervezetek és a tüntetéseik, amikor az eszelősember miniszterelnöksége alatt évente kb. 5 %-ot csökkentették a reálbérünket? Na ezért nem vagyok tag.”
 • 3. történész 2010. december 04. 18:46
  „Mit garantál a kormány ??Azt,hogy az ő zsebük teli lesz.Már megint kezdi azt a csúnya játékát,hogy az egész életükben tanult, dolgozott többet kereső dolgozók nyugdíjából szemrebbenés nélkül ellopja a pénzt és oda adja a nem dolgozó, körmöt alig koptató dolgozóknak,cigóknak csak azért mert hát kevés van nekik. Mi a jó Qr..életért nemtettek érte valamit,hogy több legyen a nyugdíjuk ? Arra számítanak,hogy a kormány baráti alapon a henyélésért nekik ad magasabb nyugdíjat. Szemétség. és azt csinálják egy folytában, Milyen alapon kap kevesebb emelést az aki ebben az évben Januárban ,februárban stb ment nyugdíjba ??mert kell a sok 20 -on éves új fi báróknak a minimális3 millás bérre ??
  Tisztességtelen a kormány tisztességtelen ahogyan bünteti azokat az embereket akik alkottak,sokat dolgoztak , csökkenti a nyugdíjukat,kevesebbet ad nekik és miért? mert a lógós haverokat kell segíteni...ez az igazi mutyi..Soha olyan kormány nem érdemli meg a támogatást amelyik úgy szelektálja a nyugdíjast,hogy ez többet kap mint a rokon aki életében sem dolgozott akkor elveszem tölle. A sok becsapott nyugdíjas most csak halgat , és halhatja,hogy sok 20 éves fidapcsik leordibálja ,hogy annak is kell pénz aki eddig csak lógott.”
 • 2. Titanilla 2010. december 04. 17:41
  „1.igazságkereső: hogy kik húznak hasznot? Bizonyára Te is tudod. Hogy nem az Isten adta nép az biztos. Azoké a haszon akik ezt csinálják, és ezért felelősek. Övék a zsiros bödön, maguknak hozzák a törvényeket. Ha a felh.neved foglalkozásodra utal, nehéz dolgod van. A drága Hofi mondta: "az igazságból eltünt az i."”
 • 1. igazságkereső 2010. december 04. 17:22
  „Megélhetést biztosító bér közel 20 éve nem létezik Magyarországon! Mindenkit kiszolgáltatottá tettek, ennek egyik legújabb fejezete a devizahitelekkel és devizahitelesekkel történő manipuláció! Mikor lesz ennek vége,kik a felelősök ezért a lehetetlen állapotért és kik azok, akik ebből igen jelentős hasznot húznak?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap megnyitják az eplényi síarénát

Vasárnap 10 órától megnyitják a bakonyi, Eplény község határában lévő síarénát - tájékoztatott a… Tovább olvasom