Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

A kormány lemondását követelik a román pedagógusok

A Tăriceanu-kormány lemondását sürgeti a csaknem három hét óta sztrájkoló pedagógusok egyik szakszervezeti vezetője, miután csütörtök délután ismét kudarcba fulladtak a szakma érdekképviseleti szervei és a kormány közötti tárgyalások.
Elmérgesedett a helyzet a sztrájkoló tanügyi alkalmazottak és a kormány között, olyannyira, hogy az ágazat érdekeit képviselő szakszervezetek a sztrájk folytatásáról döntöttek csütörtökön délután, miután újra közös asztalhoz ültek a kormány képviselőivel. Az oktatási minisztérium épületében lezajlott újabb tárgyaláson a kormányt részéről Mihai Hârdău oktatási és Gheorghe Barbu munkaügyi miniszter képviselte.

Eközben 7500 iskolában elkezdődött az oktatás, a sztrájktörő tanárok száma meghaladja a 120 ezret. Giurgiu és Teleorman megyében minden tanár újrakezdte a tanítást, Vaslui, Vâlcea és Neamt megyében a munkabeszüntetést felfüggesztők aránya elérte a 90%-ot. Az erdélyi megyék többségében a tanárok döntő többsége továbbra is osztja a szakszervezetek álláspontját, és továbbra is sztrájkol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációk főzőcskéje

Generációk egymás közt, egymásért program keretében régi ételeket
és recepteket elevenítettek fel az idősek a fiataloknak, s a személyes kapcsolat révén a generációk is közelítettek egymáshoz. Egy jó ötlet, egy jó akció és sok sok finomság találkozott egymással. A Kisalföld receptgyűjtő versenye csaknem száz recepttel gazdagodott. Közülük várhatóan jó pár bekerülhet a Kisalföld szakácskönyvébe. Tovább olvasom