Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A kormány nem tervezi a kéményseprői díjak emelését

A jövőben a díjakat meghatározott sávokon belül állapítják meg.
A kormány nem tervezi a kéményseprői díjak emelését, egyes településeken pedig éppen a jelenleg kiugró díjak ellen lép fel - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán.

A tájékoztatás szerint alaptalanok azok a híresztelések, hogy a kormány - feladva korábbi vállalását - emelné a rezsiköltségeket; leszögezték, hogy erről nincs szó.

Mint ismertették, az Országgyűlés által korábban elfogadott kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény értelmében a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy rendeletben határozza meg - egyéb kérdések mellett - a közszolgáltatási díj megállapításának elvi alapjait, a díj legalacsonyabb és legmagasabb mértékét. Hozzátették, hogy a szerdai kormányülésen a parlament által meghatározott kereteken belül hoztak döntést, úgy, hogy az nem jelent díjemelkedést a magyar családok, háztartások számára. A szabályozás pedig nem azonnal, hanem átmeneti időszakot követően változik, és a díj mértékét az elvégzett munka arányában kell megállapítani.

A jövőben a díjakat meghatározott sávokon belül állapítják meg. A szolgáltatás legmagasabb díját már 2013. január 1-jétől rögzíti az új szabályozás, így azokon a településeken, ahol jelenleg ennél magasabb árat érvényesítenek a közszolgáltatók, az önkormányzatok kötelezettsége lesz a csökkentés.

Az egyes szolgáltatások legkisebb díját csak 2015. január 1-jétől kell érvényesíteniük az ellátásért felelős önkormányzatoknak, 2014. december 31-éig a kormány áremelkedést nem ír elő - írta a Kormányszóvivői Iroda, hozzátéve, hogy az önkormányzatok szabadon dönthetnek arról, hogy a meghatározott legalacsonyabb díjat milyen ütemezéssel érik majd el.

Olvasóink írták

  • 1. tótkomlósi 2012. augusztus 22. 20:38
    „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ezt már ismerjük!
    A kormány nem, de egyénileg valaki szájába adják és a fidesz frakció megszavazza az emelést!
    Még eddig semmit se a kormány tett, hanem egyéni képviselői kitaláció után szavazták meg kétharmaddal fideszék!
    Majd valami huszonhatodik senki képviselő terjeszti be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolató kisteherautó gázolt el egy nyugdíjast

A 77 éves salgótarjáni asszonyt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Tovább olvasom