Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

A kormány válasza az EU-IMF tárgyalások félbeszakadására

A napilapok keddi számának címoldalait a félbeszakadt EU-IMF tárgyalásokat követő kormányzati, parlamenti reakciókkal foglalkozó írások uralják.
A Magyar Nemzet "A bankok profitját védi az IMF" című cikke a lap információjára épül, miszerint azért nem tudott a kormány megállapodni az IMF-fel, mert a valutaalap ragaszkodott ahhoz, hogy a magyar pénzügyi szektor 200 milliárd forint helyett csak 100 milliárd forint különadót fizessen jövőre.

A Népszabadság "Hova tart a kormány?" című cikke ezt nem erősíti meg, ugyanakkor a tárgyalások megszakításának okaként sorolja a két delegáció eltérő véleményét a bankadóról, a jövő évi hiány mértékéről és a jegybank elnökének fizetéséről.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. jozko 2010. július 20. 22:42
  „Hová? Előre-de nem kitaposott úton. Olyan egyszerűen nincs! Kijutunk, részint a magunk erőfeszítésével, részint segítséggel! De az újabb hiteleket vétek lenne naplopó, léhűtő, ingyenélő siserehadra pazarolni! Le a szekérről a potyautasokkal és az ellendrukkerekkel! Évtizedek óta nem volt olyan kormánya MO-nak, aki követeni is mert volna a bankoktól, nem csak támogatni, kivételezni, koszolidálni őket! Remélem, sőt drukkolok azért, hogy sikerüljön!”
 • 25. achilleus 2010. július 20. 17:35
  „24. hozzászólás Léni 2010.07.20. 14:13
  Te még itt tartasz? De nem is az mszp-re. Na akkor kire? Bla-bla”
 • 24. Léni 2010. július 20. 14:13
  „22.Igazságkereső! Szavazásra jogosult kb 8 millió ember, ebből 2.7 millió szavazott a
  pártodra, a többiek 5,3 m vagy másik pártra szavaztak, vagy nem mentek el szavazni.
  Én is kérdeznék valamit: Orbán milyen 80!%-ot emleget?
  Most ugyanazt a módszert alkalmazzák, amit a nyolc év ellenzéki korukban tettek,
  hangosan, sokszor szajkózzák a nem valós adatokat. Azt hozzáteszem, hogy a jobboldal
  médiájában semmi kellemetlen hír ki nem szivárog.Ezt itthon meglehet csinálni, úgy tűnik
  máshol az ilyen bóvli nem adható el.”
 • 23. 648452 2010. július 20. 13:10
  „"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elk.úrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a sz.arból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"”
 • 22. igazságkereső 2010. július 20. 12:16
  „20.Léni! Magyarországon a választásra jogosultak száma kb. 5.2 millió fő, ennek érvényes szavazati száma minimum 4.5 millió fő.Miután kétharmadosnál is nagyobb szavazatot kapott a FIDESZ-KDNP, akkor honnan veszed az 5.3 millió embert? természetesen Te nyugodtan tapsikolhatsz ezek szerint egy olyan volt kormánynak,pontosabban azok volt tagjainak, akik ilyen mély szegénységbe taszították az országot.Tovább nem is írom véleményem mert valószínű hogy annak olvasásával Te nem vagy koherens! Ettől függetlenül még szabad a szinteden gondolkodni és elemezni, de őszintén remélem,hogy a Te szinted ne milyen alacsony,mint amilyen szinten a 20.alatt hozzászóltál! Ugye remélhetem?”
 • 21. theseus 2010. július 20. 11:57
  „Talán nem ártana egy ilyen cikkben a kormányból is idézni valakit, ha már a cikknek ez a címe, de sebaj.”
 • 20. Léni 2010. július 20. 11:43
  „7. szegedix! Igen, mutassuk meg milyen tökös gyerekek vagyunk! Erre a XX. században ráment a
  kétharmada az országnak! Még mindég nem fogjuk fel, hogy ha falnak megyünk fejjel, a mi fejünk
  törik be? Félő, hogy a Fidesz és a Jobbik felelőtlen magatartása, hőzöngése visszafordíthatatlan
  kárt fognak okozni. Ezt úgy fogják a fideszesek magyarázni, hogy ugye a Kósa triójának lett
  igaza! A szomorú csak az, hogy nem csak a saját bőrüket viszik a vásárra, hanem mindenkiét,
  azt az 5.3millió emberét is, akik nem őket akarták!”
 • 19. egyszegedi 2010. július 20. 11:33
  „A bankadó csak arra kell, hogy a 16 %-os Szja kiesést pótólni tudják, mert nem elég erre a minimálbér megadóztatása. A bankadó csak a gazdagoknak jó, a szegényeket semmiben sem érinti, viszont a bankok ennek 60 %-át behajtják a hitelesek ( magánszemélyek és vállalkozások) költségein keresztül. A tényleges feketeleves meg az önkormányzati választások után jön. A 10 %-os társaságiadó meg maszlag, mert a 25 %-os osztalékadót és a 14 %-os ehot nem változtatták, így annak az adóalapja nőni fog, tehát a vállalkozások nem járnak jobban. A minimum adót sem törölték el.”
 • 18. jq 2010. július 20. 11:09
  „Akkor menj el a körzeti orvoshoz (és nosztalgiából vizitdíjat is fizess neki)!”
 • 17. Csirén 2010. július 20. 10:39
  „Ennek a Lázárnak igencsak vastag a bőr a pofáján. Az SZJA-t egysávosra akarják módosítani úgy, hogy a magas keresetűek adócsökkentése 16%-os lenne, az adójóváírás megszüntetésével pedig az alacsony keresetűek adója 0 helyett 16 %-os lesz. Ezek után van képe azt mondani, hogy attól vesznek el akinek van, és annak adnak akinek nincs.
  Nem veszik észre ezt az emberek? Nincs kormányzás, csak az önkormányzati választásokig tartó idő kihúzására törekednek, még azon az áron is, hogy csődbe viszik az országot az abszolut dilettanizmusukkal.
  Furcsa módon Varga Mihály nem adja a nevét ehhez az ámokfutáshoz!!!!!! Egy semmiből előkerített ( majd valaki elviszi a balhét ) ember dobtak oda koncnak, és ha elül a vihar szépen csendben elősettenkednek a kizsigereléssel.
  Undorító.
  Az viszont szemmel látható, hogy az értelmes - a FIDESZ meghatározó - emberei eltűntek a nagyvezír környékéről. ( szerintem konkrét, sürgős orvosi segítség kellene)”
 • 16. achilleus 2010. július 20. 10:16
  „2010-07-20 09:00
  Lázár: Nem lesznek megszorítások - Az önkormányzati választásokig és utána sem lesznek megszorítások - szögezte le Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője annak kapcsán, hogy felvetődött: a kormány az önkormányzati választásokig nem áll elő átfogó intézkedéseivel. Csak a bankadó mértékéről volt vita az IMF delegációja és a magyar kormány között - mondta a Fidesz frakcióvezetője a köztévé reggeli műsorában.

  Lázár János szerint a kérdés az, hogy az emberektől vagy a bankoktól szedjék be a 200 milliárd forintot. A politikus úgy véli: húsz év után végre azoktól próbál pénzt elvenni a kormány, ahol van, az MSZP viszont a bankok oldalára állt azzal, hogy ellenzi a különadó bevezetését. A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja: a Nemzetközi Valutaalap küldöttei ragaszkodtak ahhoz, hogy a tervezett összeg felét, legfeljebb száz milliárdos adót vessenek ki a pénzintézetekre. A tárgyalásokat szeptemberben folytatják. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint az egyeztetések akkor eredményesen zárulnak majd.”
 • 15. unknown 2010. július 20. 10:07
  „Visszatérve az IMF budapesti iroda vezetője ma reggel a kossuth Rádióban tett beszédére a tárgyalások félbemaradásával kapcsolatban ott hangzott el részéről a lényeg: Alapjában a jövő évi költségvetés ma még be nem látható tényszámai tervezett megoldásai miatt odázódott el őszre a tárgyalás folytatása. Lévén, hogy addig érvényes a jelenleg még meglévő, még Bajnaiékkal megkötött megállapodás. Azt vettem ki, amit eddig is sejthettünk, hogy ők a költségvetés kiadás-bevétel rovatok végösszegei egymáshoz való közelítésében csak úgy tudnak gondolkozni, hogy pl.: csökkenteni kell 50.000-rel a közalkalmazottak számát, az államnak ki kell szállnia a társadalom működtetése miatt szükséges tömegközlekedési rendszerek támogatásából, eladni mindent, túladni mindenen, aminek deficites a fenntartása. Éppen ez az a fiskális politika, ami lecsinálja a társadalmi szolidaritás intézményét, az államot megtestesítő nemzeti jó értelemben vett nacionalizmus intézményét. Az EU-n belül a 27 tagországból 24-ben hozzánk hasonlóan áll a gazdaság állapota. Szórakozzanak velük is. Vagy azok az államok nem engedik? Csak a kicsiket lehet rugdosni? Izland, Magyarország. A Görögöknek 100 milliárd eurot nyomtak oda, miért nem azokon köszörüli nyelvét a tőke, a tőzsdék? Mi?”
 • 14. achilleus 2010. július 20. 09:39
  „Egyébként még az osztalékadóban van tartalék, ha az IMF jövőre megszorításokat akar, azaz maradnak - vagy súlyosbodnak az adóterhek - az éves átlagbérnél nagyobb osztalékokra rá lehetne verni egy 70-80% (98%???)-os különadót;-), Szegény minimálbéren (+akadémikusi pótlék) tengődő Kapolyi kapkodhatna, na meg a többi 4 milliónál magasabb évi osztalékból élő nagygerincű is. Ez 13. hozzászólás puccéran 2010.07.20. 09:27 hozzászólása után jutott eszembe.”
 • 13. puccéran 2010. július 20. 09:27
  „Már a kádári szocializmusban egy érettségizett banki alkalmazott többet keresett egy diplomás pedagógusnál.
  A bankokat elkényeztették, az banki ügyfeleket meg nyúzzák a magas számlavezetési díjakkal és a 20%-os kamatadóval.”
 • 12. igazságkereső 2010. július 20. 09:22
  „Jó lenne végre befejezni a nálunk már természetessé váló, újságírók által is gerjesztett félrevezető információkat és ami még fontosabb: a prejudikációkat! Mindig csak nehezítik az olvasó tárgyszerű tájékozódását ahelyett hogy végre XXI.századi segítő, a lakosságot támogató, előremutató véleményt is formálnának.Lásd: a ma reggeli "ma reggel" c.műsorban Süveges Gergő a FIDESZ frakcióvezetőjével komoly "konfrontációs" vitát folytatott, de Mesterházynak nem merte "oda tenni" a komoly kérdést, hogy miért várnak a FIDESZ-től a megválasztásuk után 2 hónappal olyan eredményeket, melynek elérését az MSZP 2002-2010 között végzett nagyon rossz tevékenységével eleve lehetetlenné tette.Mesterházy ugyan abból a "fészekaljból" származik és nőtte ki magát, amely sajnos az elmúlt 8 évben ennyire lesüllyesztette országunkat gazdaságilag és szolgáltatta ki az IMF-nek és az EU-nak! " Aki lop a boltból" az ne kiabáljon árcsökkentésért az áruházban, azaz miután ők és a bankok közös együttműködése során olyan helyzetet teremtettek,mellyel a devizahitelesek helyzetét fizetésképtelenné tették, talán levethetnék arcátlanságukat és csendben maradhatnának, mert hogy az országot az MSZP-SZDSZ konglomeráció "vágta gallyra",az olyan biztos,minthogy az MSZP elnöke Mesterházy! Akkor miről is beszélnek most ők?!”
 • 11. achilleus 2010. július 20. 09:04
  „9. hozzászólás sgy 2010.07.20. 09:02
  Mindig ilyesmiket szokott kérni, ld. Románia.”
 • 10. achilleus 2010. július 20. 09:02
  „8. hozzászólás jq 2010.07.20. 08:29
  A Népszabadság úgy nem erősíti meg, hogy valójában megerősíti .... Erről "szól".”
 • 9. sgy 2010. július 20. 09:02
  „Engem a következő nem hivatalos információk valóságtartalma érdekelne, kérem, hogy oknyomozó újságírók intézkedjenek:
  IMF követelések a magyar kormánnyal szemben:
  1. bankadó nem bevezethető
  2. magasak a bérek minimálbér csökkentés szükséges
  3. nyugdíjak 30%-os csökkentése
  4. Közösségi közlekedés privatizációja (Volán társaságok, MÁV)
  5. Magyar Posta privatizációja
  6. Paksi atomerőmű eladása
  Igaz-e, hogy ezek miatt szakadt meg a tárgyalás.
  Várom az eredményeket az újságban”
 • 8. jq 2010. július 20. 08:29
  „Ez a cikk miről szól? Arról, ami a címe, biztos nem...”
 • 7. szegedix 2010. július 20. 08:20
  „Meg kell mutatni az IMF-nek! Mi magyarok vagyunk a tökös gyerekek. Igaz a s...ünk ki van a gatyából.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön jelentik be a felsőoktatási ponthatárokat

Csütörtökön húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat, ennek kihirdetésére pedig megrendezik a 4.… Tovább olvasom