Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

A kormányhoz fordul a Bábolna Ménesbirtok az adósságok miatt

Üzleti kamattal terhelt, 340 millió forintos banki kölcsöne átvállalását kéri a kormánytól a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., mivel a december 15-i határidőig nem tudja visszafizetni azt.
A pénzintézet december 25-ig adott haladékot a cégnek, de félő, hogy utána "rátenné a kezét" a méneshez tartozó ingatlan-együttesre, ezért a Bábolna még a jövő szerdai kormányülésen előterjeszti a javaslatot - hangzott el a Mezőgazdasági Bizottság szerdai ülésén.

Benedek Fülöp, a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok bevétele 552 millióval kevesebb volt az idén a vártnál, azaz a szeptember elsejei árakhoz képest ennyi kieséssel kell számolniuk. A tárolókban álló több mint 900 millió forint értékű kukorica, búza és napraforgó jó részére a változó gazdasági helyzet miatt nincs vevő, az állami tulajdonú Concordia azonban 7-800 millió forint körüli összegért hajlandó felvásárolni azt. A pontos összeget csütörtökre ígérték - tette hozzá Benedek Fülöp. A vezérigazgató-helyettes szerint ezzel a bevétellel egy másik, december 31-én lejáró tulajdonosi kölcsönt lehetne kiváltani, amelyet évekkel korábban volt kénytelen felvenni a Ménesbirtok, és szintén 800 millió forintra tehető.

Ami a földterületek tulajdonba adását illeti, Benedek Fülöp hangsúlyozta: október 12-én döntés született arról, hogy 800 hektárt birtokba adnak, de ez majd csak akkor történik meg, ha a teljes vételárat kifizetik. Ez általában a szerződéskötés után 30 nappal esedékes - fűzte hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kulisszajárás az Új Színházban

Folytatódik a két évvel ezelőtt elkezdődött kulisszajáró-sorozat az Új Színházban. Ezúttal pénteken… Tovább olvasom