Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

A kormánytól kérnek pénzt a foci-vb közvetítésére

A Magyar Televízió Zrt. Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai felszólították a kormányt, hogy biztosítson forrásokat az idei labdarúgó-világbajnokság jogdíjának és zavartalan közvetítésének költségeire.
Az öt tag - Balogh László, Bordás Vilmos, Koltay András, Szabó Tibor és Ugron Gáspár - az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, aggodalommal figyelik, hogy Magyarországon és a magyar nyelvterületen látható lesz-e a 2010-es év legfontosabb sporteseménye, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság.

Emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Televízió a közvetítési jogot az EBU-n (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) keresztül szerezte meg. Hozzáteszik, hogy a Magyar Televízió jelenleg sem a közvetítési jogokat, sem a közvetítés közvetlen költségeit nem tudja kifizetni.

Úgy fogalmaznak, hogy a közvetítési jogok átruházásának, a meccsek közvetítése eladásának lehetősége ugyan felvetődött, de az erre jelentkezők közül a legnagyobb esélyes nem rendelkezik Magyarországon olyan műsorterjesztési hálózattal, amelyen a tévénézők többsége megtekinthetné a világbajnokság mérkőzéseit.

Véleményük szerint ugyanakkor a közvetítési jogok eladásából származó bevétel sem maradna a Magyar Televíziónál, mivel azt vissza kellene fizetni az EBU-nak a felhalmozott tartozás törlesztésére. Amennyiben nem fizeti ki adósságát az MTV, akkor a nemzetközi szervezet kizárja tagjai soraiból és elveszi tőle a közvetítési jogokat.

Az aláírók meggyőződése, hogy a rendkívüli érdeklődést kiváltó labdarúgó-világbajnokság közvetítése közszolgálati feladat, azaz a közszolgálati Magyar Televízió feladata.

A közleményben kijelentik, "a pénzhiány okozta helyzetért, a 10 milliárdos elvonásért egyértelműen a kormány és a Magyar Televízió működési forrásainak felét megvonó parlamenti többség a felelős".

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. január 12. 18:31
    „Focira pénzt? :D Tucatnyi ingyenélő szaladgálása a pályán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat és traktor ütközött - tűzoltók szabadították ki az utasokat

A tűzoltók szabadították ki az utasokat abból a vonat motorkocsiból, amelyik egy traktorral ütközött… Tovább olvasom