Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A kormányzati intézményeket év végéig átalakítják

A 820 központi költségvetési szerv negyede szűnik meg az év végéig – mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szilvásy György kancelláriaminiszter.
„ Közalapítványokat, kht.-

kat, gazdasági társaságokat alakítunk át, szüntetünk meg vagy éppen egyesítünk. Ennek eredményeként hatékonyságnövelést várunk, másodlagosan pedig több tízmilliárd forint költségcsökkenést” – fogalmazott a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Arról is beszélt, hogy fél év múlva mintegy 200–250 milliárd forint értékű állami ingatlant értékesítenek. Hozzátette: a kormányzati ingatlanok értékesítéséből idén 75–100 milliárd forint bevételt várnak. „A régi épületek értékesítéséből származó bevételt a kormány adósságcsökkentésre tervezi fordítani. Az így bekövetkezett kamatmegtakarítás önmagában finanszírozza majd a következő években az üzemeltetési költségeket, bérleti díjakat, ami egy új magánbefektető közreműködésével létrejövő épületállományban lesz lehetséges” – mondta a miniszter.
Szilvásy György elmondta azt is, hogy a 820 központi költségvetési ingatlan átalakításának tervét június végéig készítik el, és az év végéig végrehajtják őket. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-csúcs: 2008-ig megoldást kell találni az alkotmányra

Brüsszelben pénteken megkezdődött az EU-tagállamok csúcsértekezletének második napja, amelyen többek… Tovább olvasom