Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A kötelező tagságot törlik el

Senki nem akarja megszüntetni a kamarát – hangoztatta Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.
A miniszter szerdai kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a három, az egészségügy átalakítását szolgáló törvényjavaslatban az is szerepel: a kötelező kamarai tagságot eltörlik úgy, hogy a kamarák köztestületi jellegét megtartják. A liberális politikus a köztelevízióban úgy magyarázta a kormány ezen lépését: amikor megalapították a kamarát, az évekig önkéntes tagságon alapult. Hozzátette: a kamara akkor volt erős, mert a tagság szolidaritása, együttműködése adta az erejét. Azután beletenyerelt az egészbe a politika, és elkezdett az egész a pénzről szólni, meg a politizálásról – jegyezte meg.
Elmondta azt is, megkezdte a tárgyalásokat annak érdekében, hogy egy kedvezményes hitelkonstrukciót tudjon a kormány kialakítani a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül a kistelepülések patikaalapításának megsegítésére.
Mikola István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint „történelmi bűn a magyarság ellen”, ha megvalósul a napokban nyilvánosság elé tárt, három részből álló kormányzati egészségügyi csomag. A legnagyobb ellenzéki párt egészségpolitikusa tegnap azt mondta: elszabadult az SZDSZ, és olyan közép-amerikai típusú, neoliberális egészségpolitikát diktál, ami nem illik Európába, és ütközik a magyar kultúrával. Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint az „úgymond reform” a hatalom körüli új tőketulajdonosok számára biztosítana gyors és olcsó piacszerzési lehetőséget. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom