Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

A közös képviselő miatt késhet a gázártámogatás

Bizonyos esetekben elhúzódhat a március 31-ig megigényelt gázártámogatások kifizetése - ismerte el a Magyar Államkincstár (MÁK), de azokat a híreket cáfolta, hogy ennek oka egyszerű borítékhiány lenne.
Elsősorban a társasházakban élők támogatása csúszhat, az ilyen épületekből érkezett igényeknél ugyanis sokszor előfordul, hogy a társasházi tulajdonok részarányát összeadva 100 százalékosnál nagyobb tulajdoni hányad jön ki egy házra, ami lehetetlen. A hibáért egyértelműen azok a közös képviselők a felelősek, akik nem pontosan rögzítették a részadatokat. A MÁK ilyenkor a közös képviselőt újabb adatszolgáltatásra kéri fel, és ebben az esetben valóban előfordul, hogy amíg nem tisztázódik a helyzet, addig senki nem kapja meg a társasházban a támogatást.

Az is előfordul - mondta el a MÁK illetékese, hogy a közös képviselő nem vállalja a többletadminisztrációt, és lemond, ami szintén elnyújthatja a támogatások megítélését, illetve kifizetését. Késedelemhez vezethet a fűtésszolgáltatókkal való kapcsolattartás is, azoknál a házaknál ugyanis, ahol saját központi fűtési rendszer van megsokszorozódhat a szolgáltatók száma is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 éve ''létezik'' Amerika

Tovább olvasom