Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

A közösség fényes ünnepe Győrladaméron

Teljesen felújították a hatvan éve épült templom tetőzetét Győrladaméron. A külső-belső burkolatokat is kicserélték, és éjszakára nappali fényárt varázsoltak Isten háza köré. A temetői ravatalozót teljesen átépítették, lélekharanggal látták el.
A munkálatok eredményére tegnap délelőtt, a búcsúi nagymisén és azt követően tették fel a koronát Tatai Zoltánné polgármester vezetésével.
Az alapot a megyei területfejlesztési tanács pályázatán elnyert 1 millió 955 ezer forint szolgáltatta, ehhez járult az önkormányzat 40 százaléknyi saját ereje és a helybéliek, környékbeliek, faluból elszármazottak önzetlen segítsége. Tatai Zoltánné a ravatalozó ünnepélyes átadásán köszönte meg a felújításhoz hozzájáruló személyeknek nagylelkűségüket. A Vill-Korr Kft. adta többek között a világítást, a dunaszegi Páli Béla és munkatársai a vízelvezetést, a térkövezést, az ácsok pedig – Fazekas József, Oláh Tibor, Czinger Tibor, Horváth Kálmán, Popper László – ingyen cserélték a templom tetőzetét, illetve készítették a ravatalozó ácsolatát, de a fővállalkozó Koteczki Zsolt sem kért ellenszolgáltatást, sőt, édesapja, Koteczki Lajos ajándékozta a községnek a ravatalozó lélekharangját. Így sikerült megtöbbszörözni az induló összeget, és a puszta pénznél jóval jelentősebb értéket létrehozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom