Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

A köztartozást felhalmozók is megkaphatják már az egy százalékot

Ha a civil szervezetnek köztartozása van, az adóhatóság a felajánlott összegből kiegyenlíti az általa nyilvántartott köztartozást, majd a megmaradó összeget átutalja a szervezetnek.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően már azokhoz a civil szervezetekhez is eljutnak a személyi jövedelemadóból származó felajánlások, amelyek köztartozást halmoztak fel - írja hétfői cikkében a Napi Gazdaság.

Ha a civil szervezetnek köztartozása van, az adóhatóság a felajánlott összegből kiegyenlíti az általa nyilvántartott köztartozást, majd a megmaradó összeget átutalja a szervezetnek - tudta meg az újság a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

Az adózók által felajánlott összeg korábban a költségvetésbe került, ha a civil szervezetnek köztartozása volt. Az adóhatóság adatai szerint 2014-ben 1444 civil szervezet volt kizárva a kedvezményezettek közül.

Tavaly csaknem egymilliárd forint támogatástól esett el a nonprofit szektor, nemcsak a köztartozások miatt, hanem mert sok esetben a hibásan kitöltött vagy határidő után elküldött adónyilatkozatok okoztak gondot. Gyakran előfordul az is, hogy a kedvezményezett adószámát hibásan tüntetik fel, de arra is volt példa, hogy valaki ugyanazon kedvezményezetti körből választ két szervezetet, ebben az esetben azonban mindkét felajánlás érvénytelennek számít - ismerteti az újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: győztünk, nagyon győztünk!

Vona elégedett a "tavaszi hadjárattal", Schifferék izgulhatnak, az MSZP teljes elnöksége pedig… Tovább olvasom