Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A közteherjegyeket szeptember 30-ig lehet visszaváltani

Budapest - Az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás megszűnésével feleslegessé vált közteherjegyeket 2010. szeptember 30-ig lehet visszaváltani, a visszaváltást az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) koordinálja.
Augusztus 30-ig 76.110 darab, összesen 22.193.600 forint értékű közteherjegyet vett át az APEH, míg 386 darab, 97.400 forint értékű jegyet nem tudott visszatéríteni - tájékoztatta az adóhatóság az MTI-t.

Az APEH az eladott közteherjegyek számáról, összegéről, illetve felhasználásának mértékéről nem rendelkezik információval - mivel a közteherjegyeket a Magyar Posta forgalmazta -, így a várható visszaváltási adatokat sem tudták megbecsülni az adóhatóságnál.

A visszaváltást a 8/2010-es pénzügyminisztériumi rendelet szabályozza.

Az APEH honlapján olvasható tájékoztató szerint a fel nem használt közteherjegyek értékének visszatérítését a kérelmező az erre a célra rendszeresített 10KTH jelű nyomtatványon személyesen vagy postai úton kérheti.

A nyomtatvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, de az APEH bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, vagy az adóhatóság honlapjáról letölthető, és kizárólag papíralapon terjeszthető elő.

A kérelemhez mellékelni kell a fel nem használt közteherjegyeket, valamint a vásárlását igazoló számlát vagy egyéb okiratot.

Személyesen kizárólag az APEH megyeszékhelyeken található ügyfélszolgálatain, Budapesten pedig központi ügyfélszolgálatokon lehet kérni a visszatérítést.

A postai úton előterjesztett kérelem kizárólag abban az esetben tekinthető határidőben benyújtottnak, ha azt legkésőbb 2010. szeptember 30-án postára adják. A kérelmet a kérelmező adóügyeiben illetékes regionális igazgatósághoz kell címezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényesség a világban a költemény

Versek és arcok című sorozatunkban szombatonként olyan ismert személyiségekkel beszélgetünk, akiknek életében meghatározó szerepet kapott egy-egy lírai alkotás. Tovább olvasom