Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

A közvetítő

A lírai dokumentumfilm a több mint ezer éves Pannonhalmi Bencés Főapátság egyedülálló a világot egységben látó, a személyiség kibontakozását segítő, humánumot szolgáló szemléletét mutatja be. A film központi alakja Várszegi Asztrik karizmatikus főapát.
rendező: Petényi Katalin, Kabay Barna
forgatókönyvíró: Petényi Katalin
operatőr: Jankura Péter
producer: Kabay Barna
vágó: Miklós Mari, Révész Márta, Váradi Zoltán

A film sztorija

A lírai dokumentumfilm a több mint ezer éves Pannonhalmi Bencés Főapátság egyedülálló a világot egységben látó, a személyiség kibontakozását segítő, humánumot szolgáló szemléletét és Várszegi Asztrik főapátot mutatja be. A költői képsorok nemcsak a szerzetesek elhivatottságát, a spirituális és hétköznapi cselekvés harmóniáját mutatják be a tanító-, nevelőmunkától a gyógynövénytermesztésig, a szőlőskertek telepítésétől a bortermelésig; felelevenítik azokat a történelmi jelentőségű találkozásokat is, amelyek a különböző vallások közeledését, megbékélését szolgálják. www.port.hu

Kritikák


mozinet.hu - Kovács Gellért

"Sajnos kevés a hétköznapi, „szabálytalan" pillanat – feleslegesen megilletődött, távolságtartó hangulat uralja az egész filmet. Kár érte, mert így csak ismereteket szívhatunk magunkba. A témában rejlő, építő szellemi utazás helyett iskolai leckét kapunk, mely kétségtelenül alapos és pontos, de roppant bátortalan. Pedig a hit erejének igazsága és az erkölcsi nagyság ott rejlik minden leforgatott momentumban, minden elhangzott szóban. Csak ki kellett volna csalogatni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kropfné Knipp Mária

Tovább olvasom