Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A kultúra honlapja

Átfogó kulturális portált indított a Nemzeti Kulturális Örökség Mi- nisztériuma. Hargitay Judit, a www.kultura.hu főszerkesztője a Kisalföld- nek elmondta: a honlapon a képzőművészeti, műemléki adatbázisok mellett többek között naprakész színház-, mozi- és tévéműsor, vidéki programajánlók is találhatók.
A minőség és a folyamatos jelenlét elve alapján szerkesztik a kulturális tárca új weblapját, amelynek az első öt napon majd húszezer látogatója volt. Hargitay Judit főszerkesztő lapunk érdeklődésére beszámolt arról, hogy a portál létrehozása tízmillió forintba került, a fenntartása havonta másfél millió forint.

A tíz tartalmi szolgáltató együttműködésével átfogó és egyedülálló kínálattal rendelkező honlap született, amelyen a modern képzőművészettől az irodalomig, a populáris zenétől a népdalokig szinte valamennyi kulturális műfajról szerezhetők információk, találhatók olvasni- és letöltenivalók.

A www.kultura.hu oldal adatbázisában a hírek, cikkek, interjúk, naprakész adatok mellett tizenegyezer műemlék, ötven kortárs képzőművész négyszáz alkotása, ötezer magyar festmény, háromezer népművészeti tárgy, valamint az európai múzeumok tizenkétezer műtárgya érhető el. A színházi ki kicsodában háromezer-ötszáz művész, a zenei link alatt pedig hatszáz muzsikus adatai tekinthetők meg, de ugyanitt található a nyolcezer darabos koncertadattár is.

Aki mesét akar hallgatni, vagy belekóstolni a húszas évek muzsikájába, vagy éppen a szentendrei skanzen „utcáiba" akar bekukkantani, az sem csalódik az új honlapban, hangsúlyozta Hargitay Judit és hozzátette: a betűrendes településkereső országos lefedettséget biztosít, sőt, a közeljövőben a legkisebb település közművelődési programját, kulturális eseményeit és egy saját fejlesztésű képzőművészeti információtárat is szeretnének felvinni a portálra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KRESZ-vizsga számítógépen

A KRESZ-vizsgára jelentkező gépjárművezető-tanulókat szeptember végétől már számítógép vizsgáztatja.… Tovább olvasom