Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

A lakásrezsi támogatások is emelkednek a fővárosban

Változatlanok maradnának jövőre a fővárosi közüzemi díjkompenzáció idei jövedelemhatárai, illetve a támogatásra jogosultak köre. A Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén támogatta viszont, hogy a havi, illetve a téli fővárosi kiegészítő lakásrezsi támogatások összege emelkedjen 2009-ben.
A javaslat szerint továbbra is az kaphatna távhőszolgáltatási díjkompenzációt, akinek családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 60 ezer forintot, a gyermeküket egyedül nevelőknél pedig a 65 ezer forintot. Ugyanezek a határok érvényesek a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj kompenzációja esetén is, ha ezzel a Fővárosi Közgyűlés egyetért.

A távhőszolgáltatásnál májusban és decemberben maradna a 2500 forintos, június és november között pedig a 800 forintos támogatás. Januártól áprilisig viszont az eddigi 4000 helyett havi 4500 forint lenne a kompenzáció. Így egy háztartás évi 27800 forintot kaphat jövőre. A téli fővárosi kiegészítő lakásrezsi támogatás a tavalyi 12 ezerről 16 ezer forintra nőne. Így a távhőszolgáltatási díjkompenzációra jogosultak összesen 43800 forint éves támogatáshoz jutnak.

A javaslat szerint havi 600-ról 650 forintra nőne a víz- és a csatornadíj-kompenzáció, és 500 forintra a szemétdíj-kompenzáció, így együttesen évi 21600 forint járna egy rászoruló háztartásnak. A víz-csatorna-szemétdíj kompenzációra jogosultak körében a téli

fővárosi kiegészítő lakásrezsi támogatás a tavalyi 10-ről 12 ezer forint lenne.

A támogatás a "HÁLÓZAT - Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért" Alapítványon keresztül jut el a rászorultakhoz. A főváros saját költségvetéséből idén 150 millió forinttal járult hozzá a kompenzációhoz, a fővárosi cégek közül a Főtáv 660, a vízművek 370, a csatornázási művek 400, a közterület-fenntartó pedig 426 millió forintot adott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letölthető hangos mesék vak és gyengénlátó gyerekeknek

Vak és gyengénlátó gyerekek számára indított rendhagyó internetes portált Pokorni Zoltán, a Fidesz… Tovább olvasom