Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

A lakosság 1/3-át érdekli csak a környezetvédelem

Viszont tízből heten hajlandók energiatakarékos izzót használni. A magyarok 45 százaléka állítja magáról, hogy valaha is gyűjtött szelektív módon szemetet.
A magyarok mindössze egyharmadát érdekli a környezetvédelem, mint téma. Hasonló arányban vannak azok, akik hajlandóak is tenni környezetünk védelméért - többek között ezeket állapította meg a GfK Hungária és a TÁRKI közös felmérése. A kutatás szerint a lakosság 45 százaléka vallja magáról, hogy gyűjtötte már szelektíven a szemetet.

A magyarok 38 százaléka mondja magáról, hogy érdekli a környezetvédelem, mint téma. Amíg a szelektív hulladékgyűjtés a fogyasztók felét foglalkoztatja, addig az olyan fogalmak, mint a klímaváltozás vagy a társadalmi felelősségvállalás még idegenül csengenek az embereknek - mutat rá a GfK Hungária és a Tárki közös felmérése.

A magyarok 45 százaléka állítja magáról, hogy valaha is gyűjtött szelektív módon szemetet. A legnagyobb arányban az értelmiségiek figyelnek erre: 60 százalékuk gyűjti szelektíven a hulladékot. A társadalmilag legszegényebb réteg hajlandó a legkevésbé védeni a környezetet.

Az eredményekből az is kiderül, hogy tízből heten hajlandók energiatakarékos izzót használni. Tízből hatan kapcsolják ki elektromos készülékeiket, ha nem használják, és hasonló arányban vannak azok, akik olyan új háztartási készüléket vásárolnak, amelyek kevesebb áramot fogyasztanak. A fogyasztók fele részesíti előnyben a helyi termékeket, viszont az autó használatáról csupán alig több mint az egynegyedük mondana le.

Olvasóink írták

 • 8. pille 2009. június 16. 20:41
  „620829
  Szerintem meg az emberi felelősségudat nincs kiveszőben, vannak még jó néhányan akik NEM úgy gondolkoznak, mint Te.”
 • 7. flexsnake 2009. június 16. 14:49
  „Há szelektíven gyűjtöm a szemetet! Nini egy színesfiiiiiiim :D”
 • 6. 620829 2009. június 16. 14:36
  „még egy apróság...HA OLVASTAD A KRITIKÁIM ÉS EGY IS NEM JOGOS ...ÍRD LE IDE ÉS HIDD EL , BE FOGOM LÁTNI....DE EDDIG SAJNOS AZT KELL LÁSSAM, HOGY AZ EMBERI FELELŐSSÉGTUDAT MAGYARHONBAN KIVESZŐFÉLBEN VAN!”
 • 5. 620829 2009. június 16. 14:12
  „PILLE!
  tÉVEDSZ,NEKEM KINT IS VAN CÉGEM -ÉS MEGYÜNK!
  de:van még e szutyok országban ingatlanom,amit el szeretnék adni de most reménytelen..........egyébként nem irigykedni kell, hanem tenni érte.....a második. az én családom sohasem szemetel és tudjuk mit is jelent az EMBER-JELZŐ...ellentétben az ország nagy részét lakó emberkékkel..........ha a szép és a jó elmegy csak a szemét marad......ezt TE SEM SZABAD, HOGY ELFELEDD!!!!!!!!!!!”
 • 4. pille 2009. június 16. 13:15
  „620829!
  Csak mindig az a kritizálás. Jobbítani kellene, de nem csak szóban. Ha nem jó itt ebben a szegény kis Országban (mint ahogy azt állandóan hangoztatod)a diplomás feleségeddel, meg a vállalkozásoddal,miért nem mész el a francba. Meg is mondom a választ:mert máshol sem élhetnél meg jobban, s ott még csak nem is pofázhatnál.”
 • 3. 620829 2009. június 16. 12:55
  „AZ GOND,HOGY EZ ÍGY IGAZ.Meg kell nézni Szeged utcáit.....sok birka szemetel,csikket eldob stb.....egyrészt a sok segélyen lévőt és munkanélkülit ki lehetne vezényelni --takarítani..........másrészt az a nép ,amely ezen a területen ilyen szerény iq-val rendelkezik.....sajnálni kell!!!!!!!!!!!!én speciel nem csak ez miatt szégyenlem, hogy itt születtem!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. JungHeinrich 2009. június 16. 12:30
  „....es az erdekli sajnos nem jelenti azt ,hogy tesz is valamit! A többseg viszont idetlen mondvacsinalt "asztat hallottam" es "van egy ismerösöm" indokokkal sz@rik az egeszbe es semmit nem tesz föleg addig mig a masik nem csinal vegre valamit ,de leginkabb az allam a hibas mert miert nincs megint valami ingyen, a komcsiknak meg egyebkent is a K.. anyjat. Amugy meg ha majd annyit keresek mint egy holland majd akkor, addig semmisenicsen.....nos ez varhato köbö...O_o...”
 • 1. xene@freemail.hu 2009. június 16. 12:21
  „Én múltkor vettem energiatakarékos égőt...hát sajnos hamarabb kiégett, mint a hagyományos...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba az MSZP új reménysége?

Molnár Csaba kancelláriaminiszter lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje - értesült a Magyar Hírlap. Tovább olvasom