Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

A legelő hősei

A Zsebkendőnyi Mennyország a világ legbékésebb helye. A tanyán, mely ezt a szép nevet viseli, szeretetben élnek az állatok és gazdáik. Míg egy nap a Vadnyugat legvadabb banditája, Girnyó Dalton szemet nem vet a vidékre, és ravasz tervével rá nem teszi nagy kezét a környékbeli tanyákra.
A Zsebkendőnyi Mennyország napjai is meg vannak számlálva. Ha a gazda nem kerít elő hamar 750 dollárt, dobra kerül a birtok.De semmi nincs veszve: három elszánt tehén (Terka, Priscilla és Reményke) nekivág a prérinek, hogy megmentse az otthonát. Tervük egyszerű és lehetetlen: elkapják Girnyó Daltont, bezsebelik az elfogójának járó jutalmat, és visszavásárolják a tanyát.

A három tehén kalandjai során sok újat tanul: bikák és banditák, lovak és lókötők akadnak az útjukba. Állati és embertelen viszontagságaik azonban talán nincsenek hiába ...

Info

A Walt Disney animációs stúdiója évek óta szeretett volna egy vadnyugati komédiát tető alá hozni, és több különböző történet-vázlat is szóba került az előkészületek során. A sztori egyik korábbi verziójában a cselekmény egy kisborjú köré szerveződött, aki leginkább a ménest vezető lovakhoz szeretett volna hasonlítani. Aztán 1999-ben Michael LaBash egy érdekes ötletet vetett fel, miszerint legyen a történet főszereplője három tehén, akik tulajdonképpen fejvadásszá válnak, hogy megmentsék a farmot, ahol élnek.

A többi írónak - köztük Sam Levine-nek, Mark Kennedynek, Robert Lence-nek és Shirley Pierce-nek - is tetszett az újítás. Finn és Sanford rendezők 2000 októberében csatlakoztak a produkcióhoz, közreműködtek a történet továbbírásában és elkészítették a végső forgatókönyvet.

„Amikor odakerültünk, abszolút szabadkezet kaptunk - emlékszik Sanford. - A Little Patch of Heaven című dalnak már folytak a felvételei, de egyéb szempontból semmiben nem voltunk korlátok közé szorítva. Azt tudtuk, hogy egy olyan westernfilmet akarunk csinálni, amelynek cowboyok helyett tehenek a hősei."

„Jó volt, hogy mindent olyan formában csinálhatunk meg, amilyenben akarjuk. Rossz, hogy nagyon kell sietnünk. Mintha mozgó vonatra kellett volna felugranunk. Kissé merészen kellett elbánnunk a történettel és a karakterek kidolgozásával. Buck és Slim figurái igényelték a legtöbb munkát. Buck ellenszenves és arrogáns volt. Ahelyett, hogy a Vadnyugat legjobb szerencsevadász lovaként ábrázoltuk volna, inkább a tapasztalatlanság, a fiatalság, a reménykedés tulajdonságaival ruháztuk őt fel; így lett belőle szépreményű paripa, aki hős akar lenni, de még soha nem próbálta meg" - teszi hozzá Finn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórakozás: Új rovat a Kisalföld Online-on!

Új, színes rovattal bővült honlapunk: ezentúl egy helyen találja meg azokat a cikkeket és… Tovább olvasom