Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

A legjobb munkahely-netes szemmel

Az FigyelőNet olvasói idén másodszorra dönthetik el, melyik céget tartják érdemesnek Magyarország legjobb munkahelyének címére. A válaszok arra is rávilágítanak, mi befolyásolja leginkább a hazai munkavállalók elégedettségét.
Idén másodszorra mérettethetik meg magukat a magyar cégek a legjobb munkahely címének elnyeréséért, ezúttal a Hewitt Inside Consulting tanácsadó cég által szervezett "Legjobb munkahely 2002"
felmérés keretei között. Csakúgy, mint tavaly, az FN olvasói most is online felmérésben szavazhatnak, melyik cég érdemes e címre.

Az internetes és a klasszikus felmérés tartalmilag is eltér. A mi olvasóink arról dönthetnek, melyik magyar cég a legvonzóbb a munkaerőpiacon, melyik vállalatnak legjobb a megítélése a munkavállalók körében. Az idei felmérés izgalmasabb, miután tavaly óta az FN látogatóinak száma ötszörösére nőtt, így az eredmények sokkal szélesebb kör véleményén alapulnak majd, s ez a klasszikus változattal való összehasonlítást is érdekesebbé teszi.

Ön mit gondol?

Hatezer 2001-ben

Tavaly a Hewitt felmérésében félszáz cég vett részt. Hatezer alkalmazott mondhatott véleményt saját vállalatáról. A kiértékelés után a tíz legjobb magyarországi munkahely rangsora a következő lett:

1. Sykes Közép Európa Kft.
2. AES-Tisza Erőmű Kft.
3. McDonalds Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
4. Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.
5. IFUA Horváth & Partner Kft.
6. KÉSZ Kft.
7. (nem járult hozzá nevének közléséhez)
8. Herendi Porcelánmanufaktúra Rt.
9. Shell Hungary Rt.
10. BAT Pécsi Dohánygyár Kft.
Az Hewitt Inside Consulting "Legjobb munkahely 2002" felmérése mellett párhuzamosan a FigyelőNet olvasói is elmondhatják véleményüket. A két felmérés alapvető különbsége, hogy az interneten nem vállalatok versenyeznek egymással a cím elnyeréséért, hanem egyéni vélemények fogják meghatározni a végeredményt.

A netes kérdőíven a cégek munkaerőpiaci vonzereje mérettetik meg inkább. A válaszok alapján általános képet alkothatunk majd a magyar munkavállalók preferenciáiról, arról, hogy mik befolyásolják legjobban a magyar alkalmazottak elégedettséget.

A végeredményből az is kiolvasható lesz, mi alapján választanak az emberek munkahelyet, milyen elvárásokat támasztanak munkaadóikkal és munkahelyükkel szemben. Az FN látogatói a kitöltött kérdőívek összefoglalását augusztus 29-én olvashatják.


Vállalati felmérés

A nemzetközi Hewitt Associates és a Fortune magazin 1997 óta teszi közzé a legjobb munkáltatónak számító 100 amerikai vállalat rangsorát. 2001 óta a magyarországi Hewitt is megrendezi a "Legjobb munkahely" felmérést a Figyelő együttműködésével. Ezzel hagyományt szeretnének teremteni.

Az évenkénti megmérettetéssel a munkavállalók igényeinek figyelembevételének fontosságára szeretnék felhívni a munkáltatók figyelmét. A közvélemény és a cégek hajlamosak elfelejteni, hogy a vállalatok kiválóságát nemcsak a piaci részesedés, az ügyfelek elégedettsége és az árbevétel dönti el, hanem a munkaerőpiacon kivívott jó hírnév is.

A Hewitt felmérésében résztvevő cégek között az alkalmazottakkal felvett elégedettség-mérő kérdőívek, a HR osztály és a felsővezetők által kitöltött kérdőívek eredményei alapján dől el a versengés. Kiderül, hogy a cég vezetése mennyire fektet hangsúlyt a stratégiára, a kommunikációra, a vállalati kultúrára. A HR folyamatok működésének hatékonyságára és a dolgozók véleményére is fény derül.

Az idei felmérésben való részvételre még július 15-ig lehet jelentkezni, a Top Ten rangsorát pedig a Figyelő szeptember 5-ei mellékletében olvashatják az érdeklődők. Abból részletes eredményeket is megtudhatunk: melyik cég miért érdemelte ki előkelő helyét, mi emeli ki őket a többi vállalat közül.

Magyarországon a pénz beszél?

Idén újdonságnak számít, hogy a Hewitt "Legjobb munkahely" felmérését összeköti a szintén évenként felvett Átfogó jövedelemfelméréssel. Ebből kiderülhet, mennyire befolyásolja Magyarországon a pénz az emberek elégedettségét. A jövedelem nagysága elsődlegesen döntő-e számunkra, ha nő a fizetésünk, fokozottan nő-e az elégedettségünk, és a hierarchia melyik fokán veszti el hazánkban motiváló erejét a kompenzáció mértéke? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a 2002-ben résztvevő cégek.

Szintén újdonság, hogy az ügyfelek kérésére idén a cégek részt vehetnek csak a felmérés egyes részleteiben is. Így természetesen nem kerülnek be a végső rangsorba, de vállalatuk felsővezetéséről, vagy a HR osztály működéséről, vagy a dolgozói elégedettségről képet kaphatnak a megrendelők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárd fontos teherautó-üzlet

A Rába Rt. a német DaimlerChryslerrel együttműködve harcba száll a történelem egyik legnagyobb… Tovább olvasom