Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A legjobbak között a soproniak

A közelmúltban megrendezett felnőtt országos női bajnokságon az SVSE teniszcsapata a kiemelkedő negyedik helyen végzett. Emellett az egyesület a vidékbajnokságokon a legtöbb pontot szerezte meg.
Szép és eredményekben gazdag félévet tudhat maga mögött a soproni SVSE teniszszakosztálya. A januári edzőváltás után sorra jönnek a sikerek. A fiatalok hozzák a dobogós helyeket. Márta György, a szakosztály vezetője elégedett, de tudja: folytatni kell a megkezdett szisztematikus munkát.

Napi két edzés

– A fiatalok ilyenkor nyáron naponta egyszer, a versenyző keret tagjai pedig kétszer edzenek – mondja a szakosztályvezető. – Szükség is van a sok tréningre, hogy tartani tudjuk az elért színvonalat, és még eredményesebbek legyünk. Csak példaként, a közelmúltban megrendezett női szuperliga csapatbajnokságon az előkelő negyedik helyet szereztük meg. A Dorn Kunigunda, Babos Zsuzsanna, Csontos Eszter, Krivacsevics Jelena, Jani Réka, Sülyös Emese, Babos Tímea alkotta csapat igazán kiváló munkát végzett.

Bangkokba készülnek

– Meg kell említenem, hogy augusztus 23-án négy versenyzőnk vesz részt a bangkoki diákvilágjátékokon. Itt már 128-as, kieső rendszerben folynak a mérkőzések. Titkon az elődöntőbe kerülésben reménykedünk. Szeptemberben pedig Sopronban rendezzük meg a 16 éves, korosztályos fiú kiemelt bajnokságot. Kovács Zoltántól és Sziklai Kristóftól érmeket várunk.
Márta György ugyanakkor két nagyon szép eredményről is beszámolt lapunknak. Az idén megrendezett vidékbajnokságokon az SVSE teniszszakosztálya szerezte a legtöbb pontot. S ez a negyvenhat egyesület közül igazán kiemelkedőnek számít.

Negyedik a szakosztály

Az országos teniszszövetség évente közzéteszi az objektív értékelését. A nyilvántartott 213 szakosztály közül a soproniak a negyedik helyet szerezték meg. Az edzői team: Úr Csaba, Babos Csaba, Szinvai Kálmán, Szemerits Gábor. – Ezen sikereket nehéz lesz túlszárnyalniuk, hiszen így is a teljesítőképességük határán vannak – tette hozzá Márta György. – Bízunk ugyanakkor abban, hogy a biztos szakosztályi háttérrel tartani tudjuk a mostani eredményességünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy töltötte a kánikulai hétvégét?

Tovább olvasom