Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét.
Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Ennek a lemeznek a hallgatása, közös éneklése a szülőknek is örömet szerez, hiszen a régi, gyerekkorban tanult dalok zöme hallható az albumon, így például a címadó dal mellett a Mit játszunk, lányok?, a Most viszik Uborkáné lányát, az Elvesztettem zsebkendőmet, és az Aki nem lép egyszerre.

A lemez azért is különleges a mai gyerekeknek szóló albumok között, mert népzenei motívumokkal dolgozza fel a dalokat, furulya, tárogató és hegedű is szerepel a hangszerek között. Ahogyan az album első részénél, ez alkalommal is szakembert kértek fel a lemez dalainak szerkesztésére, a dalcsokrot egy óvónő válogatta, a dalokat pedig általános iskolai zenepedagógus tanította be. A lemezen a legismertebb és legnépszerűbb gyerekdalok vidám zenei kísérettel, gyerekek előadásában szólalnak meg, a kilencfős gyermekkórus a közös éneklésben éppoly ügyes, mint a szólók esetén.

Az album egy kis füzetecskét is tartalmaz, amely kedves rajzokkal kísérve magában foglalja a dalszövegeket. Szeretettel ajánljuk a lemezt a kisgyermekes családoknak őszi és téli estékre, hétvégi közös zenehallgatásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom