Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

A legnagyobb médiabál volt (2005)

Az ország legnagyobb újságíró-mulatságát a II. médiabált a győri egyetemi csarnokban.

Médiabál 2005 Báli tudósítást írni a világ egyik legnehezebb dolga – mondta a minap Laczó Balázs kollégám. Valószínű, igaza van, hiszen visszaadni egy oldalon, mi minden történt nyolc óra alatt több helyszínen, lehetetlen. És akkor a személyes beszélgetésekről, beszólásokról még nem is beszéltünk.

Pedig ilyenekből is jócskán volt a II. Médiabálon. Marad tehát a kronológia és a felhívás! Látogassanak el a www.mediabal.kisalfold.hu internetes oldalra, ahol majd száz kép és személyes hangú beszámoló mondja el, milyen is volt az idei Médiabál, az ország legnagyobb ilyen eseménye, melyet a Media 2003 Alapítvány megbízásából Fábián György, Mónus Ágnes, Werner Krisztina és Száraz Lajos merész ötletei alapján az X-Meditor Kft. magas szinten szervezett és bonyolított le. A sajtónak a bálon jelentették be a Győri Médiaklub megalakulását is.

Eltüntették a sportcsarnokot

Alig hittek a szemüknek azok, akik szombaton este hét óra előtt beléptek a győri egyetemi csarnokba. A bejárat előtt fáklyák sora és Hollywoodot idéző vörös szőnyeges fedett bevonuló fogadta őket a Margaréta virágüzlet és a Losberger Európa Kft. jóvoltából. Az igazi meglepetés aztán a csarnokban érte a II. Médiabál vendégeit, amikor átlépve a kiemelt támogatóként idén megjelenő Budapest Airport mágneskapuján – kezükben a Győri Likőr kóstolóival – egy óriási emelkedőn, melyet az Integrál-H szakemberei építettek fel kiválóan, a csúcsra jutottak.

Ekkor tárult szemük elé a Vill-Korr Bt. pazar fényeivel bálteremmé varázsolt csarnok teljes pompája. Gyertyafényes körasztalok sokasága, két óriási kivetítő és egy fantasztikus színpad, közepén az óriási M betűvel, amely a médiát, a megértést, és ezen az estén minden tekintetben a minőséget is jelentette. A soproni Juice zenekar igényes, mindig élvezetes muzsikája és a csinos hoszteszek a Jókai Mór-szakközépiskolából kísérték helyükre a vendégeket.

Sztárok bevonulása

Az Audi Hungaria Motor Kft. – a regionális Médiabál legrégebbi és így legnagyobb támogatója – új Audi hatos és nyolcas gépkocsikkal hozta el Győrbe a művészvilág és a hazai média ászait. A megérkezést a bálteremben ülők is láthatták, hiszen a Revita Televízió komplett stúdiót épített fel a helyszínen, hogy senki semmiről ne maradjon le, mindent jól lásson. (A látvány és hangvilág idén is a Rockgolyó Bt. -t, Katavics Lajos „Golyót" és Sinko Csabát, valamint csapatukat dicsérte. Igaz, az Unihall Kft. -nek mint támogatónak a háttere, valamint segítőkészsége is hozzájárult ehhez. )

A vörös szőnyegre – melyet egyébként a győri városháza és Gergely Zoltán képviselő úr segítségével kaptak meg a bál szervezői – közvetlenül a bál energiáját minden tekintetben biztosító E. ON „eget karcoló" óriáslámpája mellett léptek ki az autókból a sztárok. Jöttek sorban, Hajós András és Nagy Bandó András. Besenyei Péter műrepülő-pilóta, Farkas Bertalan, hazánk első és egyetlen űrhajósa, Kern András színész, Ragályi Elemér, a Csudafilm rendezője, Rába Tímea szépségkirálynő és műsorvezető, Kiki, az Első Emelet énekese, Baló Júlia televíziós műsorvezető és a többiek. . .

És jöttek a közélet ismert szereplői is. Herényi Károly, aki az MDF parlamenti frakcióvezetője és már második alkalommal tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével, hangsúlyozva a sajtó fontosságát. Balogh József, Győr polgármestere, aki már a bál előtt három hónappal vállalta ismét a fővédnökséget és anyagilag is támogatta a rendezvényt. Akárcsak a megyeszékhely alpolgármesterei, Holeczkyné Dömötör Judit, dr. Schmidt Péter, Eredics Imre és Kun András.

Később megérkezett Varnus Xavér is, Pálffy Istvánt csak magas láza tartotta vissza attól, hogy együtt mulasson a Médiabál vendégeivel.

Nyitány: győri ütősök és Győri Balett

A bál fergeteges nyitánya a Győri Ütőegyüttes nélkül már szinte elképzelhetetlen. Az együttes kísérte élőben a Győri Balett táncosainak produkcióját is. A Trójai játékok részlete hatalmas sikert aratott. A Club Carat által biztosított vacsorát követően aztán beindultak a programok, a baráti találkozók, a beszélgetések és a tánc. A Graboparkett Kft. olyan táncparkettet alakított ki, amely a legrangosabb helyeken is elismerést válthat ki. Sőt, ez a parketta – közel milliós értékben – felajánlásként a mindszenti autistaotthonba került a bál után!A vacsorát követően Tánczos Anita irányításával a Revita Televízió szerkesztői, riporterei egy igazán különleges produkcióval álltak elő.

Divatbemutatójuk megérdemelte a tapsot, akárcsak Anita egyedi fehérneműi és az azokat színpadra vivő csodás manökenek. A Juice együttesnek az-után jutott ismét egy kis táncos idő, majd Szinetár Dóra lépett színpadra.

Az ország legnagyobb újságíró-mulatsága a győri egyetemi csarnokban
A bálteremből nyíló külön szeparékban, ahol a Kevin’s Bútorstúdió egyedi és megejtő szépségű bútorai teremtettek otthonos környezetet, az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek a nyúli Sárkánylyuk, Soós-, valamint a pannonhalmi apátsági pincészet boraival. De rulettezhettek is, vagy black jacket játszhattak a győri kaszinó asztalainál. Akik pedig a jövőjükre voltak kíváncsiak, két hölgy segítségével beletekinthettek abba. Közben a szivarszobában, a félemeleten, a büfé előtt rövid- vagy koktélitalokat szürcsölgetve ment a traccsparti.

A hölgyek a ruhájukat, az urak pedig néhány ital után az azok alatt található viseletet taglalták. Kicsit talán annak hatására is, hogy a báli szezonban mindig pajzánkodó újságírók erre a megmozdulásra is terveztek pikáns programot a kora hajnali órákra. (A terv megvalósult Chippendale-show és sztriptíz formájában!)

Politikasemleges körasztalok

A parlamenti pártok közül sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az SZDSZ nem képviseltette magát a bálon országosan ismert vezetőjével, az MDF viszont ismét kitett magáért, mutatva, milyen fontos a kommunikáció és a kapcsolat a sajtón keresztül az emberekkel. Herényi Károly már másodszor jött el a bálra.

A helyi politikai élet azonban teljes egészében felsorakozott a gondolat mögé, talán csak megyénk vezetői hiányoztak a báli forgatagból. Példamutató volt ismét az a kerekasztal, melyet Varga Béla vállalkozó szervezett, és a Fidesz, valamint az MSZP fiatal politikusait ültette ismét össze: Birkás Tivadar, Eredics Gergely, Szeles Szabolcs, Bécsi Zoltán, Németh Árpád és Kovács Krisztián, akárcsak a bál többi résztvevője, pártállástól függetlenül tudott együtt beszélgetni, szórakozni, kikapcsolódni.

A szökőár áldozataiért, az autis-taotthonért és az újságírókért

A II. Médiabál elsődleges célja ismét az volt, hogy a báli bevételekből két újságírót jutalmazzon a március 15-i sajtónapon. Idén ezt a célt még két jótékonysági felajánlással megtoldották a bál szervezői.

A Kisalföld támogatásával Mindszentpusztán épülő autistaotthonnak, valamint a szökőár sújtotta terület gyermekáldozatainak javára is külön felajánlást tettek. A jótékony árverésen a legtöbb pénzért a dr. Jakab Tamás által felajánlott repülés kelt el. Igaz, ez egy soha nem volt és talán soha nem lesz attrakció, hiszen a licitálás győztesét Besenyei Péter műrepülő viszi majd el bemutató körre. Ilyet a világ egyik legjobb pilótája csakis nagyon különleges alkalmakkor és különleges felkérésre vállal! De sikere volt Kiki gyógyító karkötőjének, Baló Júlia ékszerének és Varga János repülőpilóta sapkájának, táskájának, valamint Pálffy István fotójának is. Balogh József, Győr polgármestere:

„A médiára éppen úgy szüksége van a közéletnek, mint fordítva. "Herényi Károly MDF-frak-cióvezető: „A jó sajtó, amely hiteles és a valóságot közvetíti, fontos dolog. "Jancsó Péter, a Média 2003 Alapítvány elnöke: „Szükség van a gondolatok szabad cseréjére, a nyilvánosságra. "Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke: „Ismereteim szerint ez az ország legnagyobb sajtóbálja. " Díszes teremben díszes vendégsereg:

Nagy Bandó András, Besenyei Péter és csinos partnere után Farkas Bertalan. Csuda egy asztal: a Csudafilm új magyar vígjáték Ragályi Elemér rendezésében, Kern András főszereplésével. A Lloyd mozi segítségével mindketten velünk báloztak. Egy Kisalföldi Presztízs-díjas, egy megyei rendőrfőkapitány és egy médiabáli kiemelt főtámogató: Somogyi János, Szabadfi Árpád, valamint Szammer István, a Lapcom (a Kisalföld kiadója) ügyvezető igazgatója egy kis férfitraccspartin. Badár Sándor és Szőke András mint biztonsági „szagemberek" mindenkit megmotoztak. Győr alpolgármestereit is! Két Andrásnál, Nagy Bandónál és Hajósnál is volt nyakkendő, csak nem kötötték fel!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIFESTŐK/Snoopy és barátai

A nagyításhoz kattintson a képrészletekre - ezután könnyedén kinyomtathatja a… Tovább olvasom