Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

A legveszélyesebb a helyen segítenek a magyar tűzoltók

Katonai helikopterekkel kellett kimenteni egy görög falu lakóit, mert a települést teljesen körülzárták a lángok a Peloponnészoszi-félszigeten. A budapesti tűzoltók Evia szigetére indulnak, ahol a legveszélyesebb a helyzet.
Az emberek a falu kosárlabda pályáján kerestek menedéket, de a lánggyűrű ott is egyre szorosabb és szorosabb lett körülöttük. Végül sikerült valamennyiüket kiemelni a tomboló tűzvész közepéből két helikopter fedélzetére. Görögország-szerte már 63 halálos áldozata van az erdőtüzeknek, amelyből sokat szándékos gyújtogatás okozott.

Hajnalban megérkeztek Görögországba azok a budapesti tűzoltók, akik még hétfő reggel indultak, hogy segítsenek az erdőtüzek oltásában. A csapatban 18 tűzoltó és egy orvos van. Két fecskendőautóval és két másik kocsival mentek, amelyekkel gyógyszereket és élelmiszert szállítanak.

A budapesti tűzoltók hajnalban értek Theszallonikibe, innen Evia szigetére indulnak, ahol a legveszélyesebb a helyzet. A magyar egység parancsnoka telefonon nyilatkozott a Híradónak. Cziva Oszkár elmondta, 160 km hosszú és 2-3 km széles tűzfelülethez mennek oltani. Dombos-hegyes területen fognak dolgozni. Hozzátette: a tűz lakott területeket is veszélyeztet, de az ő feladatuk csak az oltás lesz, az evakuálásban nem vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzik a magyarok a rakétavédelmi rendszert

A magyar lakosság harminc százaléka határozottan ellenezné, hogy Magyarországra rakétavédelmi… Tovább olvasom