Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

A lengyel képviseletért

A Győri Lengyel Kisebbségi Önkormányzat köszönetet mond a Lengyel Napok szervezésében kapott segítségért a megye és a város intézményei vezetőinek és minden támogatójának, akik idén is lehetővé tették a hagyományos kulturális esemény sikeres megrendezését.
A jókívánságot Rovács Gáborné elnökhelyettes tol mácsolta a Kisalföldnek, aki tájékoztatta lapunkat a Győrött négy éve működő szervezetről. Mint mond ta, önkormányzatuk következetesen és sikeresen dolgozik vállalt céljainak megvalósításáért: a lengyel nyelv oktatásán és a lengyel hagyományok őrzésén, a lengyel kultúra népszerűsítésén és a történelmi gyö kerekből fakadó lengyel–magyar barátság ápolásán és erősítésén.

Pár emlékezetes eseményt is említett, amelyet önkormányzatuk szervezett, illetve szervezésében közreműködött: Chopin-zongoraverseny, filmbemu tató és közönségtalálkozó Mészáros Mártával és Jan Nowickiwal, Zbigniew Namyslowski dzsesszkoncertje, nemzetközi játékkiállítás, színvonalas képzőművészeti kiállítások, látványos néptáncműsorok, kétnyelvű költészeti és színházi estek, gazdasági és idegenforgal mi szakemberek találkozója és történelmi előadások.

A győri lengyelek élénk kapcsolatot tartanak fenn anyaországi intézményekkel, aktívan segítik a közös kulturális programokat, mint például a Kielcében megrendezett EU-integrációs játékkiállítást vagy a győri babakiállítást. Szoros kapcsolatot tart továbbá a magyarországi lengyel szervezetekkel, melyek a győri Jan Sobieski Kulturális Egyesülettel együtt a választá sokon a lengyel kisebbségi önkormányzat képvise lő-testületi helyeire a következő jelölteket támogatják: Baló Joanna, az önkormányzat adminisztrátora, Cu per Leszek technikus, Rak Wawrzyniec gépésztechni kus, költő, Rovács Gáborné Jolanta nyelvtanár, a jelen legi elnökhelyettes, Siuda Jerzy vegyészmérnök, az önkormányzat tanácsadója, Tamiola Zbigniew tech nikus. Mindegyik jelölt lengyel anyanyelvű és évek óta részt vesz a kisebbségi önkormányzat és a kultu rális egyesület munkájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelmezes fesztiválnyitó felvonulás

Időutazásra csábító felvonulással vette kezdetét szombaton (szeptember 28-án) délelőtt Győrött… Tovább olvasom