Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A leszokottak jutalma az egészség

Ajándékot igaz, csak hárman vehettek át, azonban a Kisalföld „Segítünk önnek leszokni a dohányzásról!” elnevezésű kampányára jelentkező több mint háromszáz résztvevő s az őkörülöttük élők is nyertek: egészséget, egészségesebb környezetet.
Lapunk dohányzás elleni kampánya véget ért. A jelentkezők s a cigarettát letevők közül hárman kaptak ajándékot, ketten – Palla Antalné és Sebestyén Zsolt – mikrohullámú sütőt, egy olvasónk, Csöndes Csabáné hűtőszekrényt vehetett át a napokban Puskás Csabától, a Puskás Profil Whirlpool kereskedés és szerviz üzlettulajdonosától.

– Támogatjuk az egészséges életmódot és támogatjuk azokat az embereket, akik tesznek azért, hogy családjuk és környezetük egészségesebben éljen. Nekünk ez pozitív érzés, s szívesen ajánlottuk fel az ajándékokat. A dohányzásról leszokni nagy erőfeszítés, s nem azért mondom, mert én dohányzom, hanem a környezetemben látom – mondta el véleményét az ajándékokat felajánló Puskás Csaba.
Az egyik mikrosütőt átvevő győri Palla Antalné keveset dohányozott, nyolc szál cigarettát szívott el naponta.

– Sajnos már régóta dohányoztam, ha keveset is, és úgy gondoltam, itt az alkalom, le kellene szokni. Vannak olyan napjaim, amikor nagyon kellene a cigaretta, de erős próbálok lenni. Remélem, tartós lesz a leszokásom. Szeretném, maradjunk annyiban.
Csöndes Csabáné erősebb dohányos volt, egy-másfél doboz cigarettát szívott el naponta.

– Sokkal jobban érzem magam, amióta nem szívok cigarettát. De sokszor érzem a vágyat arra, hogy visszaszokjak, ezért egyelőre időnként rásegítek nikotintapasszal is. A legjobban étkezések után érzem a hiányát, meg akkor, ha alkalmanként baráti társaságban más dohányzik. Talán a kávé mellől volt a legkönnyebb elhagyni a cigarettát.
A család életmódja is megváltozott, amióta az anyuka nem dohányzik. Több lett a szabadidő, mivel a lakásban nem dohányoztak, mindig időbe telt, amíg odakint elszívták a cigarettát.

– Két és fél hónapja, amióta nem dohányzom, az ízek és illatok is másak. Bízom benne, hogy tartós lesz, remélem, most véglegesen sikerül elhagyni a cigarettát. Korábban fél év, nyolc hónapra már sikerült. Majd akkor leszek igazán biztos a dolgomban, ha már másfél év múlva sem gyújtok rá.

Mindenesetre Csöndesék két kislánya örül az anyuka eredményének. Mint mondták:
– Többet tud velünk foglalkozni, s bízunk benne, hogy hosszú távon abbahagyja – mondta egyszerre a két szőkeség.
Azt e sorok írója is tudja, milyen nehéz a dohányzást abbahagyni, de sikerült 18 évvel ezelőtt. Az elején kávéivás közben úgy vette a levegőt, mintha cigarettát szívna. Mindenkit csak arra tud biztatni: kitartás, el fog múlni ez az érzés és marad a tiszta íz, illat. Sok sikert kívánunk minden, a kampányban részt vevő olvasónknak, s mindazoknak, akik kampányon kívül akarnak tenni saját és környezetük egészségéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Nyár: indul június 25. pénteken >>

Tovább olvasom