Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

A levelezőrendszerek feltörése a fiatalokat is érintheti

A fiatalokról mint a lehallgatási botrány esetleges újabb érintettjeiről beszélt az MSZP frakció népesedéspolitikai és ifjúsági szakcsoportjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.
Mint Török Zsolt mondta: a hírek szerint a leginkább fiatalok által használt e-mail rendszereket is feltörtek, ezzel személyes adatokhoz, esetleg féltett titkokhoz is hozzáférhettek illetéktelenek. Egyelőre figyelemfelhívó jelleggel foglalkoznak az üggyel - tette hozzá.

Az e-mailt és a chatelést leginkább a fiatalok használják. Az internethasználó 14-17 éves korosztály 95 százalékának van e-mail postafiókja - mondta Török Zsolt. Az információs társadalom fiataljai joggal tarthatnak attól, hogy ha esetlegesen feltörtek internetes levelezőrendszereket, akkor illetéktelenek magánbeszélgetések vagy legbenső titkok tudói lehetnek. A kormánypárti politikus felhívta a fiatalok figyelmét, hogy e-mail postafiókjukhoz bonyolultabb jelszavat válasszanak, tehát olyat, amiben számok, kisbetűk és nagybetűk is vannak.

A szocialista képviselő szerint mindez több kérdést is felvet, például, hogy kinek a megbízásából végeznek ilyen munkákat az "árnyék titkosszolgálat képviselői?" "Kérdés, hogy ugyanazok adtak-e megbízást az e-mail postafiókok feltörésére, mint akik megbízást adtak a szerverfeltörésre, az adatlopásra vagy titkos választói adatbázis kiépítésére?" Arra is érdemes odafigyelni, hogy a magyar fiatalok milyen garanciát találhatnak a személyes adatokhoz és magántitkokhoz fűződő egyéni jogaik biztonságára? - jegyezte meg.

Minden határt átlépett ezzel az akcióval jobboldal és az "árnyék titkosszolgálat" - fogalmazott az MSZP-s országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

 • 4. macilaci 2008. szeptember 30. 20:41
  „Több millió postafiókot ugyan mi a fenének kéne feltörni. Ezek a "gazok", ha egyáltálán csináltat is ilyet, csak az általuk megcélzott személyek levelezésére kíváncsiak.
  Is !!!Egyebekben:ha felmérik a fiatalok szokásaitvéleményeiket,titkait,akkor sokmindent megtudnak rólukAztán "tudományos" módon meghülyítik őket...”
 • 3. flexsnake 2008. szeptember 30. 19:34
  „Nekem az tetszik hogy ,,feltörtek" majd azt mondja válaszunk bonyolultabb jelszavat.Ha valaki hülye hozzá akkor miért beszél róla?Ha kitalálják a jelszavam, az nem feltörés.Feltörésről akkor beszélünk ha technikai eszközzel kívülről bejut ebben az esetben szó nincs jelszavakról.Ugye nem képzeli senki hogy a freemailnál a mailszerverre beirtak x millió jelszót és ugy vált egy kis időre láthatóvá? Vannak ilyen támadások meg lesznek is.Gmailt meg lajtot kell használni nem ilyen állandóan betegeskedő rendszereket.”
 • 2. kekecke 2008. szeptember 30. 19:09
  „baloldali sz@rkavarás”
 • 1. Szeged rugby 2008. szeptember 30. 13:19
  „Ez így elég hülyén hangzik.

  Több millió postafiókot ugyan mi a fenének kéne feltörni. Ezek a "gazok", ha egyáltálán csináltat is ilyet, csak az általuk megcélzott személyek levelezésére kíváncsiak.

  Mi a fenét kezdenének olyan ember tömeg féltett titkaival, akiket nem is ismernek és jó eséllyel az életben nem találkoznak velük.

  Asszem ez a derék politikus nemes egyszerűséggel csak hangulatot akar kelteni. Akinek meg hajlama van rá az kedvére szörnyülködhet és jajveszékelhet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egri kórház nem adja fel

Fellebbezni fognak Hospinvest ÁNTSZ-engedélye ellen az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói, vagy a… Tovább olvasom