Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A lopással hatmilliós kárt okoztak

Sopronban az Ágfalvi úton lévő villamos olvasztóüzemben alig százötvenezer forintot érő vörösréz ellopásával hatmillió forintos kárt okoztak ismeretlenek. A rendőrség nyomoz.
– Az egyik kollégánk vette észre, hogy az üzem alagsori helyiségében hat kemencéről több vörösrézből készült kivezető csatlakozócsövet ipari gyorsvágóval levágtak – mondta a kárvallott soproni villamos olvasztó cég megbízott vezetője, Molnár András. – Ezek ötven-nyolcvan centiméter hosszú részek. Az elvitt réz összesen mintegy száz kilót nyomhat, értéke a színesfémpiacon elérheti a száz-százötvenezer forintot is. Épp ezért érinti fájdalmasan a céget a rongálás, ugyanis a vízhqtéses elektromos olvasztókemencék javítása nem oldható meg a berendezés szétszedése nélkül. Ez esetünkben egy-egymillió forintos kiadást jelentene, azaz összesen hatmillió forintos kárt okoztak az ismeretlenek.
– Alig egy hete 1,2 millió forintos kárunk keletkezett, amikor vasöntvényeket loptak el az üzemcsarnokból, de szerencsére a tettesek meglettek. Mint kiderült, az egyik volt munkatársunk is benne volt a dologban – folytatta Molnár András. – Most is bízunk abban, hogy a rendőrségnek sikerül felgöngyölítenie a bqncselekményt. Addig is biztonsági intézkedéseket teszünk: kijavítjuk a kerítés egyes részeit, új ablakokat kapnak a töröttek helyett az üzemcsarnokok, s a megfelelő pontokra ipari kamerákat telepítünk. A cég másfél évtizedes fennállása során nem voltak ilyen jellegq gondok, csak az idén, amikor egymás után két alkalommal kellett a rendőrséghez fordulnunk.
Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás és rongálás miatt büntetőeljárást indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom