Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

A Lungo Drom kéri az OCÖ pénzügyeinek vizsgálatát

A Lungo Drom elnöksége nyomatékkal kéri az illetékes kormányzati szervezetet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára.
A Lungo Drom elnöksége kéri, hogy a vizsgálat akadályozza meg a további pénzszórást és károkozást; egyúttal az ügyészséghez fordul mielőbbi részletes feltáró vizsgálatot kérve. Az elnökség egyhangú határozattal ítélte el, hogy megítélése szerint törvénysértő módon összehívott és lebonyolított országos cigány önkormányzati közgyűléseket tartottak az utóbbi időben.

Felháborítónak tartja, hogy Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke még mindig szórhatja az állampolgárok pénzét, akkor, amikor a közelmúlt árvízi tragédiái miatt nagyon sok szegény ember - köztük rengeteg cigány család - került egzisztenciális veszélyeztetett helyzetbe. Ilyen körülmények mellett elképesztő arcátlanság az, hogy a három rendkívüli közgyűlésen a balatoni üdülővel kapcsolatos programokat tárgyalták anélkül, hogy ehhez már joguk lenne - írták.

Felháborító, hogy ezeken a "rendkívüli" közgyűléseken több mint 100 millió forintot osztott ki az elnök, se a forrást nem lehetett megismerni, de azt sem tudjuk, hogy milyen céllal történt ez a pénzosztás - áll a Farkas Flórián elnök által aláírt közleményben.

A Lungo Drom elnöksége örömmel és a jövőbe vetett bizalommal vette tudomásul Balog Zoltán kinevezését a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár posztjára. Az államtitkár kiemelt feladata lesz a cigányság felzárkóztatásának elősegítése - írták.

Olvasóink írták

 • 12. maros50 2010. június 28. 17:34
  „Kedves dodó!
  Csupán anyt kérek Tőled,hogy a keresőbe írd be,hogy Farkas Flórián és meg tudod,hogy az érettségi melett politologia szakon diplomát szerzett az állításoddal elletétben.Igy minden állításod pontosításra szorul.”
 • 11. maros50 2010. június 28. 14:37
  „Kedves dodó!
  Csak neked válaszolok.Kolompár Orbán" köztörvényes bünözö"-e?,ahogy állítod nem tudom cáfolni sm megerősíteni.Annyit tudok,hogy a kecskeméti bíróság tárgyalja a gazdasági büncselekményét.hamarossan kíderűl,hogy korábban volt-e priusza. Az iskolai végzettését tekintve nincs ismeretem.Ami Farkas Flórán országgyülési képviselőt úr személyét illeti,hogy büntetetett előéletű lenne ?a képviselő úr figyelmébe ajánlom állításodat,amelynek törvényes következményeit viselned kell,mert ismerve életútját állításod hamis.Egyébként meggyözödhetsz Te is életútjáról az internetten keresztül.Elárulom neked,hogy politologia szakon diplomát szerzett.Az Országgyülés honlapján erről meggyözödhetsz.Amit állítasz szintén hamis.Egyébként hajlamos vagy
  a durva csusztatásokra.”
 • 10. achilleus 2010. június 28. 14:12
  „Balogh Zoltán mondandója valójában az ellenkezője annak, amit a hozzászólás sugall!
  5. hozzászólás maros50 2010.06.28. 08:08”
 • 9. achilleus 2010. június 28. 14:10
  „5. hozzászólás maros50 2010.06.28. 08:08
  A szövegkörnyezet rendkívül fontos, kb. a videó 3/4-énél hangzik el az ominózus mondat!
  http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10749
  Balogh Zoltán: "A magyar alkotmányban cigány szerepel".”
 • 8. deszkás 2010. június 28. 11:00
  „Aki azt meri mondani hogy a cigány szót nem lehet kimondani az hüle! Miért is nem? Ki válaszol?”
 • 7. dodó 2010. június 28. 09:42
  „Kedves 6. hozzászólás <maros50>!

  Újra elmondom, csak neked (anélkül, hogy a hat kisegítőt végzett, többszörösen büntetett OCÖ vezető köztörvényes , általam "vezércigánynak" nevezett kálámpárt felmenteném), a Fidesz díszcigánya don Fárkás háromszor volt büntetve, a börtönt is belülről ismeri, a nyolc osztály elvégzését még eddig okirattal nem ért rá bizonyítani. Utolsó(?) sikkasztása alól, melyet már képviselőként követett el, az akkori köztársasági elnök eljárási kegyelemmel mentesítette, és igen különös módon a bűncselekmény iratait 30 (harminc) évre titkosíttatta! Hát ez a cigány a Fidesz szövetségi politikájának példája több cikluson keresztül!
  Véleményed szerint nem díszcigány? Vagy a vér kötelez?”
 • 6. maros50 2010. június 28. 08:18
  „Dodó!
  Ez nem díszcígány kérdés,hanem az adófizetők pénze,enyém,tied és sokan másoké.A roma társadalomban sem lehet másképp ,mint a törvényes felhasználása.”
 • 5. maros50 2010. június 28. 08:08
  „Balog Zoltán interjut adott a demokrata lapnak a cikk címe "Aki azt meri mondani,cigány,az már majdnem rasszista".Érdemes elolvasni,különössen dodonak figyelmébe ajánlom.
  Kérem a DM Szerkesztőségét,hogy ne moderálják ki közlésemet.”
 • 4. jozko 2010. június 27. 22:48
  „Holló a hollónak vájja ki a szemét? Túl szép lenne...”
 • 3. deszkás 2010. június 27. 22:42
  „Aki a Szegedi Fegyház vendége volt tizegynéhány évig parolázott a köztársasági elnökkel(a komcsi Feketével nem)megajándékozta a heti hetes-t echte kemény bűnöző (volt?)Nem tán a Kolompár Orbán? Hát az nem lehet.”
 • 2. szilléri 2010. június 27. 22:33
  „Szigorú és szoros elszámolást ! -- Elszámoltatást !”
 • 1. dodó 2010. június 27. 21:06
  „Ez jó!
  A Fidesz díszcigánya a szocionisták vezércigánya ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Békés Imre büntetőjogász professzor

Életének 80. évében vasárnap meghalt Békés Imre büntetőjogász professzor, az ELTE és a Pázmány Péter… Tovább olvasom