Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.
/span>370 ezren tervezik, hogy kivándorolnak - mesél, aki már…

A Macska - Le a kalappal! (The Cat in the Hat)

Egy nagyobbacska csacska macska, no meg a hatalmas piros-fehér csíkos kalapja, avagy rendetlenség a lelke mindennek...
A GRINCS alkotóinak káprázatosan látványos, fáradhatatlan iramú, fergeteges humorú új mesefilmje szintén Dr. Seuss egyik klasszikus mesekönyve alapján készült, a címszerepben pedig a nagyszerű Mike Myers bolondozik!
rendező: Bo Welch

író: Dr. Seuss
forgatókönyvíró: Alec Berg
operatőr: Emmanuel Lubezki
díszlettervező: Alec Hammond, Sean Haworth
jelmeztervező: Rita Ryack
zene: Marc Shaiman, Scott Wittman
látványtervező: Alex McDowell
vágó: Don Zimmerman

szereplő(k):
Mike Myers (A macska)
Spencer Breslin (Conrad Walden)
Dakota Fanning (Sally Walden)
Alec Baldwin (Lawrence Quinn)
Kelly Preston (Joan Walden)
Sean Hayes (A hal hangja)
Paige Hurd (Denise)

A film sztorija

Ez a nap egészen különleges Konrád és Sally számára - bár eleinte egyáltalán nem úgy tűnik. A testvérpár civakodik, a tenyérbemászó szomszéd katonaiskolával fenyeget, anya síkideg, és elmegy a dolgozóba, átjön az álmatag pótmama, és még az eső is elered. Nyomorúságosabb napot elképzelni is nehezen lehetne. Csakhogy ekkor felbukkan ...a MACSKA!!! Hogyhogy milyen macska? Olyan rendes macska macska, csak egy kicsit nagyobbacska, alig két méteres, és ami még lényeges, hogy király a dumája, és be nem áll a szája, és van egy csíkos kalapja! Na, ez a MACSKA napja! www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Efes -

"Dr.Seuss Macskája is rosszra csábít, de mivel mégiscsak
kisgyermekeknek szóló meséről van szó, korántsem olyan veszélyes dolgokra, mint Bulgakov Behemótja, inkább csak arra, hogy próbáljanak a kisgyerkőcök kicsit saját magukat szórakoztatni, használják fantáziájukat akkor is, ha megszokott játékaiktól, szórakozásaiktól a felnőttek saját nyugalmuk érdekében eltiltják őket. De persze, mondanom sem kell, csak egy picit, egy cinkos összekacsintás erejéig, hogy mindebből a felnőttek semmit ne vegyenek észre. Dr.Seuss Macskája ezzel egyetemben kultikus popikon lett Amerikában, nyilván az alapmű sem jött ki 220 szóból, a figura sem pufók, rózsaszín kisangyal, de éppen ezért is lehet szeretni.

A látványtervezőként négyszer Oscar-díjra jelölt Bo Welch első rendezése -érthetően-látványban nagyon erős. A babarózsaszín és hupikék, kicsit LEGO-szerű háromdimenziós külvilág, a kétdimenziós, könyvszerű effektjeivel és a karikaturisztikus élő szereplőivel egy elég félelmetes felnőtt világot tár elénk, a meghökkentő színek szinte "Brazil"-os környezetet ábrázolnak, amely szigorú rendjébe szinte kívánkozik egy kis káosz."
A teljes cikk

mozinet.hu - Dóka Péter

"Egy autót vezető és favicceket gyártó macska mulatságos, biztos akadna kölyök a nézőtéren, aki nevetne rajta. És az nem lenne jó. A gyerekeket el kell idegeníteni a filmtől, nem kerülhet a vászonra olyan lény, akivel azonosulni lehet, a szereplőkből jellem nélküli bábokat kell csinálni. Sajnos a macska hús-vér alak marad, közönséges, kreatív és néha egész jópofa – ő az elkerülhetetlen hibaszázalék. A csodás eseményeket a gyerekek nem érzik hazugnak, ezért arra kell törekedni, hogy ellenpontként a szereplők nevetése, bánata és öröme legyen hazug. Őszinte pillanatok helyett látvány kell, digitális trükk, harsány díszletek és sok túlzás a meseszerűség jegyében. Egy eltorzított világ lakóihoz csakis hamis, eltúlzott érzelmek illenek.

Egyetlen gyereknek se tetszik ez a vacak, a kritikusok is öklendeznek. Csak a srácaikat kísérő apukák vigyorognak elégedetten, miközben az anyucit játszó Kelly Preston gömbölyű fenekét stírölik. Legalább akad egy réteg, amelynek a film nyújtani tud valamit."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elnök a Győri Ipartestület élén

Az alapszabály módosításán és az elmúlt év értékelésén túl a tagság egyhangúlag Lukácsi Andrásnét… Tovább olvasom