Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A Macskanő (Catwoman)

Egy szexi fekete bőr macskajelmezbe bújt, emberfeletti képességekkel rendelkező és korbácsot suhogtató nő lerántja a leplet a bűnös üzelmeket folytató kozmetikai világcégről...
rendező: Pitof

forgatókönyvíró: Bob Kane, Theresa Rebeck
zeneszerző: Klaus Badelt
operatőr: Thierry Arbogast
vágó: Sylvie Landra

szereplő(k):
Halle Berry (Patience Phillips/Catwoman)
Benjamin Bratt (Tom Lone)
Sharon Stone (Laurel Hedare)
Lambert Wilson (George Hedare)
Frances Conroy (Ophelia)
A film sztorija

A szerény és halk szavú Patience egy rosszul fizetett, tervezőgrafikusi állásban tékozolja el figyelemre méltó művészi tehetségét. Munkahelye, a Hedare Beauty egy nagy kozmetikai cég, afféle "fiatalság és szépség mindenáron"-kövület, amelyet a zsarnoki George Hedare és fagyos, szupermodell felesége, Laurel vezet.

Patience csendes élete örökre megváltozik, amikor egy végzetes pillanatban, véletlenül kihallgat egy beszélgetést. A párbeszédből kiderül, hogy a Hedare vadonatúj, túl-szép-hogy-igaz-legyen öregedés elleni szere - valóban túl szép, hogy igaz legyen. A rosszkor, rossz helyen tartózkodó Patience-t meggyilkolják, de misztikus erők közreműködése folytán a lány életre kel - és nem egyedül tér vissza. Ő már nem csak Patience többé: ő a Macskanő, a jó és a rossz közötti vékony határvonalon óvatosan egyensúlyozó, csábító teremtmény.

Ahogy a nő vadabbik énje elszabadul, a Patience és zabolátlan alteregója közti határ kezd elmosódni - és többé már egyikőjük sem hajlandó mások szabályai szerint játszani. Van, hogy meg kell halni ahhoz, hogy életre keljünk... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Nos, a Macskanő cselekményét nagy vonalakban ismeri mindenki, aki
látott már szuperez+az filmet, nincs új a nap alatt. De a Csipkerózsika és a Hamupipőke meséjét is meghallgattuk annak idején ezerszer, szükségünk van a bennünk élő kisgyermeknek mindig olyan mesére, amelyben a szürke hétköznapokat élő átlagvalaki egy csoda folytán szuperképességekkel rendelkező Hőssé válik, amelyben ez a Hős legyőzi a Gonoszt, amikor az Igazság kerekedik felül. Nem úgy, mint hajlamosak vagyunk hinni, a való világban. Itt most egy szerény, önbizalom-hiányos, ámde tehetséges nőből lesz szuperképességű igazságbajnok, megcélozandó a fogyasztói társadalom egy újabb, eddig a hősbizniszben kissé hanyagolt szegmensét. Hiszen a karrierjüket kilátástalan irodakomplexumokban, idióta főnökök kekeckedései közepette építgető dolgozó nőket a Világ megmentése eddig jobbára hidegen hagyta, az ő kis világukat senki sem mentette meg. Eddig. Nekem, a monitor előtt görnyedő pasinak ugyan jobban tetszett az önbizalom-hiányos Patience, kócos fürtjeivel és bő hacukájában, mint a dögös bőrszerkóban feszítő Macskanő, de hát a nők mindig egymásnak akarnak imponálni, nem a pasiknak, ahogy azok szeretnék. Ez már csak így van."
A teljes cikk

mozinet.hu - SG

"A Macskanő rendezőjének, Pitofnak már nem lehetett ismeretlen képregény anyagból dolgozni, hiszen a digitális kamerával rögzített Vidocq (2001) szintén rajzolt füzetek lapjairól került a vászonra a kezdetben látványtervezőként (Alien 4. - Feltámad a Halál) működő direktor jóvoltából. Mégis, új munkája láttán erős kétségeink támadnak hozzáértésével kapcsolatban (vagy, hogy egyáltalán találkozott a Macskanő képregényfolyammal), látványtervezői múltja pedig egyenesen megkérdőjeleződik a primitív számítógépes trükkökben és fájdalmasan gyenge stúdiódíszletekben kimerülő vizuális világban. Noha az eredeti képregény sem tartozik műfajának non plus ultrái közé minőségében, a Macskanő azonban mégis csak több lehetőséget rejt magában, mint ami jelen estben megvalósult. A forgatókönyvről kár is szót ejteni, silányságát csak a koncepció nélküli rendezői megoldások múlják felül. A karakterek képregény figuráktól is szokatlan módon egysíkúak, amin a viszonylag erősnek mondható szereposztás sem segített, lévén Halle Berry, Sharon Stone és Benjamin Bratt is élete legrosszabbját hozza."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múltunk hangjai

1980-ban elhunyt nagyszerű néprajzkutatónknak, a legszögedibb szegedi professzornak állít emléket… Tovább olvasom