Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A magáncsőd bevezetését sürgeti az MSZP

Az MSZP újból azt sürgeti, hogy a kormány tegyen javaslatot a természetes személyek adósságrendezési eljárására, vagyis a magáncsőd bevezetésére.
Simon Gábor, a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: bár a kormányoldalról több olyan nyilatkozat is elhangzott már, amely támogatta a magáncsőd intézményének bevezetését, az erről szóló MSZP-s javaslatok eddig nem kerülhettek a parlament plenáris ülése elé.

Hozzátette: 150 ezer olyan család van, amely 90 napnál hosszabb ideje nem tudja törleszteni devizahitelét, rajtuk segíthetne a magáncsőd intézménye és a nemzeti eszközkezelő is, amelyet bár létrehoztak, érdemi tevékenységet egyelőre nem végez. Az MSZP-s politikus ugyanakkor megjegyezte, ha a magáncsőd lehetőségét minden bajba jutott hitelesre kiterjesztenék, a kedvezményezettek száma még nagyobb lehetne.

A Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezetővel közösen jegyzett határozati javaslatát ismertetve Simon Gábor elmondta: kezdeményezik, hogy a kormány április 15-ig hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot úgy, hogy azt március 1-jéig visszamenőleg lépteti életbe.

Szorgalmazzák azt is, hogy ugyancsak a fűtési szezon végéig senkinél se lehessen kikapcsolni az energiaszolgáltatást. Indoklásul elmondta: a héten minden szolgáltató elkezdte a gáz- és áramszolgáltatás felfüggesztését azoknál, akik nem tudták rendezni két hónapnál régebbi tartozásukat. Márpedig - folytatta - csak a Tigáz ügyfelei közül százezren tartoznak legalább 60 napja, a Főgáz 780 ezer lakossági fogyasztója közül pedig csaknem minden második.

Az MSZP azt is sürgeti, hogy a kormány vizsgálja felül a szociális támogatások rendszerét azért, hogy a rászoruló családok rezsiköltségei elviselhetők legyenek - közölte Simon Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. racionalitás? 2012. március 08. 14:19
    „basszus....aki nem fizet-az nem fizet....ingyért mindent???????????meg fizesse aki rendesen fizet...egy frászt.....-NEM KI LEHET.....HANEM KI KELL KAPCSOLNI....UNALMAS AZ ÉLŐSKÖDÉS!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovén-magyar gazdasági együttműködés erősítését szorgalmazta Schmitt és Türk

A Szlovénia és Magyarország közötti gazdasági együttműködés további erősítését szorgalmazta… Tovább olvasom