Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A MAGOSZ javasolhat agrárminisztert, ha a Fidesz nyer

Meghirdette a biztonságos kormányváltás programját a Fidesz Karcagon, ahol a MAGOSZ nagygyűlésén részt vett Orbán Viktor is. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége javasolhat agrárminisztert, ha a Fidesz kormányra juthat - jelentette be Fidesz elnöke.
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke bejelentette, hogy szövetsége megállapodást írt alá a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével, amely az április 2-ra gyorsjelentést készít az ország agráriumának helyzetéről.

Orbán Viktor az előkészítő lépést a biztonságos kormányváltás előkészítéseként jellemezte: - Mi úgy gondoljuk, hogy a kormányváltásnak higgadtan, nyugodtan és megfontoltan kell megtörténie, ehhez azonban elő kell készíteni ezt, és meg kell tenni néhány fontos lépést. Ezt szolgálja a biztonságos kormányváltás programja.

A megállapodás értelmében a MAGOSZ javaslatot tehet a földművelődésügyi miniszter személyére.

Orbán Viktor: - Nincs még egy másik párt 1990 óta a magyar demokrácia történetében, amely ennyi civil szervezetet vitt volna be a parlamentbe. A mi szövetségünk révén sokszínűbb lesz a parlament, mint bármikor korábban volt. Ott van például a MAGOSZ, amelyet a velük való együttműködés révén sikerülhet végre parlamenti képviselethez juttatni, de ott lesz Lungodrom, vagy ott lesznek a fiatalok.

Orbán Viktor felkérte Jakab Istvánt, hogy április 2-ára a szolidaritás napjára készítsen gyorsjelentést a vidék helyzetéről.

Orbán Viktor: - Vegye számba, hogy szemben a kormányzati nyilatkozatokkal, mi a tényleges helyzete a vidéknek, pontosan mi az a helyzet amivel a következő kormánynak szembe kell néznie. Hogyan áll az agrárkassza, hogyan áll az agrártámogatások kifizetése, és mi az az elmaradás, amit az elmúlt négy évben halmozott fel a kormányzat? Milyen pénzektől fosztották meg a magyar vidéket, milyen jogfosztottság érte a magyar vidéket, hogy aztán vissza tudjuk adni mindazt, amit a szocialista-szabad demokrata kormány elvett. Vissza tudjuk adni pénzben, és jogokban is. A jogfosztottságnak véget akarunk vetni, a vidék alárendeltségét szeretnénk megszüntetni. Egy olyan kormányra van szükségünk, amely a vidéki emberek fejével nézi a világot, érti az észjárásukat, és úgy gondolkodik.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom