Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A Magyar Gárda ellen demonstráltak a romák

A rasszizmus és a Magyar Gárda legutóbbi felvonulása ellen demonstrált mintegy kétszáz roma csütörtök délután a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon. A békés demonstráció résztvevői a cigány-magyar barátság ápolását és az egymás iránti kölcsönös tisztelet fontosságát hangsúlyozták.
A Városháza előtti téren, mintegy 200 roma demonstrált. Magasba emelt transzparenseiken - többi között - a "Cigány vagyok nem liba, ne tépj meg! és a Munkát kérek, nem segélyt! - felirat szerepelt. A békés demonstráció főszervezője Bernáth Bálint azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy fekete bakancsosok nem menetelhetnek többé Hajdúhadházon. A szónok a 3500 helybeli roma nevében arra kérte a város polgármesterét és rendőrkapitányát, hogy a jövőben akadályozzák meg a Magyar Gárda felvonulását a településen. A romák megfélemlítése, a kirekesztés és a kollektív megbélyegzés elleni tiltakozó petíciót 500 roma írta alá.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Sziszifusz 2009. május 16. 08:20
  „Wikipédia

  "A fasizmus Dimitrov 1935-ös meghatározása alapján a baloldali politikában gyűjtőneve lett a 20. századi jobboldali tekintélyelvű ideológiáknak, tehát fasiszta lett ebben a szóhasználatban nemcsak az eredeti olasz fasiszta, de a hitleri német nemzetiszocializmus , a spanyol falangista, a magyar hungarizmus (nyilasok), a szlovák Jozef Tiso által létrehozott tisoizmus és a román legionarizmus (Garda de Fier) híve is például; "

  Talán nem Dimitrov és Sztalin elgondálásai lehetnének a mértékadók! Vagy még mindig a Kádár-korszakot éljük?”
 • 27. Sziszifusz 2009. május 16. 07:50
  „Anti náci kiáltvány

  "A sztálini határozat érvényessége

  Szánalmasan vicces, ahogyan zsidó és nem zsidó ,,demokraták" ragaszkodnak a ,,fasizmus"- elnevezéshez, szembe a nacional-szocializmussal. Az egyik deklaráltan (a nácizmus) fajelméleti alapú, a másik (a fasizmus) kizárólag nacionalista és szociális. Tessék utána olvasni. Miért teszik? Miért ez az üvöltően téves szóhasználat? Pártfegyelemből és bolsevik hagyománytiszteletből.
  A sztálini KOMINTERN, egyik határozatában döntött erről a II.Világháború előestéjen: a generalisszimuszt zavarta a Nazional Socializmus-ból a ,,szocializmus", és, hogy az övével, a sztálini tiszta és fényes szocializmussal ne keverjék össze, határozott a napfényes és heroikus Itáliában született elnevezés mellett. Azóta mind fasiszták vagyunk. Áriák és nem áriák. Akik gyűlöljük és harcolunk a bolsevizmus és csecs testvére, a cionizmus ellen. És azok is a mi oldalunkra kerülnek lassan, és beállnak sorainkba -még ha sokszor kedvtelen-, akik csak és pusztán idegenek és vagy nem jellemzőek rájuk, nem mutathatók ki rajtuk a kiválasztott faj jegyei. Testvérünk lesz itthon minden nem oda tartozó ember-mert kénytelen lesz harcolni a puszta létéért, és testvérünk, szerte a világban, minden elnyomott nép vagy népcsoport, amely szenved a cionista karvaly tőke, és/ vagy militarista elnyomásától."”
 • 26. apátfalvifaszagyerek 2009. május 15. 22:03
  „éppen 1 pohár üdítőt ittam, miközben sziszifusz kommentjét olvastam... mikor elkezdte fejtegetni, h mi a náci ill. fasiszta, kiejtettem a kezemből a poharat... ennyire hülye nem lehet vki, kérem, vki mondja h csak viccelt, kérem... ez sötétebb, mint az éjszaka... húú, nem sikerül feldolgozni, de azér megpróbálom...
  a fasiszta elnevezés alapból az olasz fasces (vesszőnyaláb) szóból ered, és a fasizmust az olaszok találták ki.
  A náci pedig a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt német nyelvű elnevezéséből ered. Olvass el egy könyvet, írd be google-ba, mittomén, de ilyen hülyeségek ne írj, könyörgöm... ennél már csak az volt a durvább, amikor az egyik fórumon egy vadbarom azt akarta bemesélni, hogy a magyarok az "árja" fajokhoz tartoznak, és nem akarta felfogni, hogy az árják nem Hitler találmányai, nem egy tista német ill. más északi faj, hanem az ősi Indiát meghódító nomád népek voltak... szánalom, hogy egyesek ennyire sötétek egy-két ilyen általános iskolás dologhoz... :S”
 • 25. c3po 2009. május 15. 20:28
  „Most, hogy jobban átgondolom, nincs is olyan nagy baj! Ott, ahol 3500 roma közül 500 letudja írni a nevét, ott az országos átlagnál jóval műveltebbek!”
 • 24. c3po 2009. május 15. 20:16
  „A romák megfélemlítő, agresszív viselkedése, az alapvető higiéniai előírások be nem tartása, a békés együttélésre vonatkozó szabályok semmibe vétele, a romákra alkalmazott pozitív diszkrimináció elleni petíciót hány helybéli írná alá?”
 • 23. KolomparBeyonce 2009. május 15. 15:51
  „Hazaipalya 13, 14, 15,16, 17, 18, 19, 20. ugynezem te masok helyett is megmondod a frankot :-DDD”
 • 22. dodó 2009. május 15. 15:49
  „16. hozzászólás Sziszifusz 2009.05.15. 02:43

  I G A Z ! Várhatod a bejegyzést: ( moderálva, a szerk.)”
 • 21. redstar 2009. május 15. 08:04
  „Minek ebből problémát csinálni?
  Össze kell ereszteni a cigányokat a Magyar(?) Gárdával, a győztest meg lecsukni...”
 • 20. sima 2009. május 15. 08:02
  „Lehet demonstrálni , lehet aláírást gyüjtögetni , lehet transzparenseket mutogatni , de ha eljön az éjszaka... akkor meglátogatja őket a fantom terepjárós brigád. :))”
 • 19. hazaipalya 2009. május 15. 05:54
  „egyszer régen bevittem a cégemhez a roma szomszédomat:egy /1/ napot ledolgozott,másnap reggel amikor kellett volna menni munkába én ébresztettem,beszolltam neki az ablakon:gyere munkaba!mire az inferült válasz ez volt:ö nem tud ijen korán felkellni! 7végén aztán azért bejött a céghez a béréért. szoval ez a valosag.”
 • 18. hazaipalya 2009. május 15. 05:35
  „lt. Magasba emelt transzparenseiken - többi között - a "Cigány vagyok nem liba, ne tépj meg! és a Munkát kérek, nem segélyt!
  nem értem! miért nem a roma szót irták magukra?? hM??? LOL”
 • 17. hazaipalya 2009. május 15. 05:33
  „sziszifusz jol látod a dolgokat,korrekt.”
 • 16. hazaipalya 2009. május 15. 05:31
  „sziszifusz nagyfoku tudatlansagra vall az aki naczizik ma magyarosrszagon.vagy ez a munkaja.”
 • 15. Sziszifusz 2009. május 15. 02:43
  „Azon kívül, hogy minden tizedik romák által elkövetett bűncselekmény kerül csak be a hírekbe, az is úgy, hogy elhallgatják, már megint a romák, még pozitív diszkriminációval is sújtják a magyarságot, és magyarország más nemzetiségeit! Flex-nek nem kellene nácizni! A nácizmus és fasizmus olasz kifejezések!
  A fasiszta szociálisan érzékeny, nemzetszerető, de nem kirekesztő! A SZU II. világháborúba lépése előtt Sztálin vezette be ezt az olaszból átvett szót, mert sérelmezte, hogy az Ő "fényes szocializmusával" összetéveszthető a német szocializmus!
  A náci szintén szociálisan érzékeny, de a nemzetét helyezi minden nemzet fölé, ezért kirekesztő! Ha valaki többet szeretne a nácizmusról tudni, javaslom olvassa el talmudot, minden fajelmélet alapját (majd rájön, hogy miért barom a gój)!
  Ami a gárda tevékenységét illeti, még sehol nem ütöttek vertek válogatás nélkül embereket, de annál többet segítettek már! Kitől féljenek a bűnöző cigányok, és az állampolgárokat megfélemlítő, becsapó és kiraboló kormány? Attól a néhány rendőrtől, akik még ki mernek menni közéjük? Egy éven belül majd visítozni kezdtek, mert a még most üres lakóparkok megtelnek kazárokkal, aki kezében összpontosul gazdaságunk túlnyomó része! Kimennétek majd tüntetni, mert minden vezető pozíciót elfoglalva (már most sem sokkal jobb a helyzet) kitúrnak még a megmaradt kevésből is, de ugyanaz az Inkal security fogja szétrúgni a seggetetket, akik már most is állam az állambant játszik!
  Vegyétek már észre, hogy ami még épül magyarországon, nem nektek épül, hanem az új "honfoglalóknak"! Már most másodrendű állampolgárok vagytok hazátokban, mert "egy bodzaszedő gyilkosnak" elég azt mondani magáról, hogy becsületes, már nem is vizsgálódik az APEH, nem lehet törvényesen eljárni vele szemben, mert a szintén tolvaj, saját fajtájukat is meglopó "fajvédők" rasszizmus kiáltanak, és lejáratják magyarországot nemzetközileg is, még akkor is, ha egymást gyilkolják, ha hazudoznak állövöldözésekrő, félelemrőll! Közben napi szinten ölnek, naponta sok esetben rabolnak, megszámlálhatatlanul betörnek, lopnak, csalnak, a bírka magyar meg még elhiszi a médiák által folyamatosan ontott antiszemita, rasszista fajvédő szólamokat! Menjetek közéjük, lakjatok a szomszédságuknban, majd rájöttök, hogy mi az igazság! Olyan ne kukorékoljon, akinek a környezetében csak egy-két cigány van! Én nyolcezer mellett élek és nem csak nálunk olyan a helyzet, hogy életveszélyes már itt lakni is!
  Mikor kellett bármelyik magyar állapolgárnak rettegnie, ha az attrocitások miatt a gárda figyelmeztetően felvonult? A siófoki roma vonulásnál melyik nagypofájú fajvédő merte volna odatolni a pofáját? A cigány lakta utcákba, romatelepekre életveszélyes még véletlenül is behajtani, mert igen gyorsan megtámadnak, kifosztanak, agyonvernek, de te ezt mikor teszed meg a házad környékén, az utcádban? Aki a társadalom önvédelmi reakciói ellen harcol, saját maga ellen is harcol, mert lehet, hogy úgy jár, mint Szögi tanár úr (és még igen sokan), de akkor már késő megbánni a túlzott pacifizmust!
  Amikor vernek, kirabolnak, megfélemlítenek, gondolj arra, hogy amíg nem volt bajod, csak pofáztál, más farkával verve a csalánt, de akkor már késő lesz a felismerés, mert akkor már te kerültél a terítékre!”
 • 14. hazaipalya 2009. május 14. 21:13
  „934 gartu a nevedhez. olyan kis senkis. több nullát tegyél bele. a Cozma gyilkossagrol mi a vélemenyed?meg se történt talán?”
 • 13. hazaipalya 2009. május 14. 21:01
  „934 olaszliszkárol irj meg kiskunlachazarol .”
 • 12. hazaipalya 2009. május 14. 21:00
  „Raduly Jozsef a neve az Echotvben nyilatkozo többdiplomás cziganynak. Ez nem kolompar-fluxnake szint)) 6 elemivel. keress rá lufi vitéz ))9”
 • 11. dodó 2009. május 14. 20:40
  „"ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK AZ ÖRÖK ÉS MEGBONTHATATLAN CIGÁNY - MAGYAR BARÁTSÁG!"
  /az SZDSZ és az LMP június 7-i jelszavaiból/”
 • 10. hazaipalya 2009. május 14. 20:14
  „a törpepárt utolso esélye a roma kérdés,de ez se fog bejönni. vége a dalnak!nagyot buktok az EP-n mint szili pécsett! haha”
 • 9. hazaipalya 2009. május 14. 20:13
  „nincsenek náczik magyarorszagon! sulyos baj ha azt látod. vagy talán azt állitod hejlhitlereznek?fizetettbarom.
  amugy nem jogerös mert fellebezés van. és már hallottam másodfokon megváltoztatjak az itéletet. még egyszer mondom /lassam/ hogy megértsd:nincs cziganykérdés!nagyon sok roma lenyilatkozta az Echotvben.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

0,25 és 0,5 százalék lehet az ingatlanadó mértéke

30 millió és 50 millió forint között 0,25 százalék, 50 millió forint felett pedig az ingatlan… Tovább olvasom