Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A magyarok negyede aggódik munkahelye miatt

A magyarok 23 százaléka aggódik munkahelyének biztonsága miatt, miközben tavaly ilyenkor 16 százalék volt ez az arány - derül ki a Nielsen piackutató legfrissebb felméréséből.
A piackutató 54 országban - köztük Magyarországon - végzett online felmérést, amelyben azt vizsgálta, mi jelenti a legnagyobb gondot a megkérdezetteknek a következő fél évben.

A felmérésből kiderül, hogy 2009 őszén a munkahelyek biztonsága miatt aggódott a legtöbb magyar, a megkérdezettek 23 százaléka. Utána a gyerekek taníttatása, boldogulása, valamint az energiaárak növekedése következik 12-12 százalékkal. Tavaly ősszel ugyanakkor még az energiaárak emelkedése okozta a fő gondot a magyar válaszadók legnagyobb aránya, 21 százalék számára, míg akkor második helyen szerepelt a munkahelyek biztonsága, 16 százalékkal.

A további sorrendet tekintve a magyarok 11-11 százaléka aggódott egészsége, valamint adóssága, továbbá a foglalkozás és a magánélet egyensúlya miatt. Csak 5 százalék említette fő gondként a gazdaság helyzetét, míg 4 százalék nevezte meg a politikai stabilitást, 3 pedig a növekvő élelmiszer árakat.

A magyarok közeljövőre vonatkozó válaszai jelentősen eltérnek a nemzetközi átlagtól. Egyrészt abban, hogy a munkahelyek biztonságáért globálisan csak a megkérdezettek 14 százaléka aggódik, másrészt az energiaárak emelkedése, valamint a gyerekek boldogulása is kisebb szerepet játszik (ezekért 7, illetve 6 százalék aggódik).

Átlagosan, az 54 országban megkérdezettek legtöbbje (18 százalék) jelölte meg fő gondjának a gazdasági helyzetet; ezt követi a munkahelyek biztonsága (14 százalék), foglalkozás és magánélet egyensúlya (12 százalék).

A felmérésben a válság megítélését is vizsgálták. A megkérdezett magyarok 19 százaléka vélte úgy, hogy Magyarország a következő egy évben kikerül a gazdasági válságból, míg a válaszadók több mint fele - 57 százaléka - szerint addigra nem lesz vége a válságnak. Globálisan átlagosan a válaszadók 26 százaléka gondolja, hogy országa tizenkét hónap múlva túl lesz a recesszión.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két patikát is kiraboltak a XIV. kerületben

Két patikát is kiraboltak kedden a XIV. kerületben, az egyik esetben gázspray-vel, a másikban egy… Tovább olvasom