Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

A Magyarok Nyilait felszámoló rendőröket tüntették ki

Több figyelem, pénz és energia kell ahhoz, hogy Magyarország felkészült legyen a terrorizmussal szemben - erről beszélt pénteken Draskovics Tibor rendészeti miniszter, amikor kitüntette a Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet felszámolásában élen járó rendőröket.
Bejelentette, hogy a kormány a napokban úgy döntött, a következő hónapokban a Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyi, ésszerű igényét finanszírozza.

A magyarok a terrorizmust leginkább csak az újságokból és a tévésorozatokból ismerik, a rendőrök pedig sokszor az életüket és a testi épségüket kockáztatják azért, hogy ez így is maradjon - mondta Draskovics Tibor pénteken délután a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) épületében. Az ünnepségen a Magyarok Nyilainak nevezett szervezet felszámolásában résztvevő rendőröket tüntette ki Petőfi Attilával, az NNI vezetőjével közösen.

A rendészeti miniszter szerint a Magyarok Nyilainak nevezett terrorszervezet felszámolásának több tanulsága is van. Az egyik, hogy több figyelem, pénz és energia kell ahhoz, hogy az ország felkészült legyen. Így a kormány a napokban úgy döntött, hogy az NNI valamennyi, ésszerű igényét a következő hónapokban finanszírozni fogják.

A másik tanulságnak azt nevezte, hogy felütötte fejét Magyarországon is a politikai terrorizmus, a tisztességes embereknek pedig meg kell húzniuk a választóvonalat. Létezik ugyanis a demokratikus politikai csatározás, illetve létezik a politikai véleménynyilvánításnak álcázott erőszak. Vannak magukat demokratikusnak nevező politikusok, parlamentbe törekvő pártok képviselői, akik tárgyalóasztalhoz ülnek és terveket egyeztetnek azokkal, akik már túlléptek a választóvonalon - mondta.

Olvasóink írták

109 hozzászólás
 • 109. flexsnake 2009. július 28. 21:46
  „A felvételen terroristák gyakoroltak , az üggyel összefügg. A szélsőjobboldali nácik mondanak csak mást. El kell menniük az országból vagy mind a börtönben végzi. 30évre számíthatnak a letartóztatott terroristák. És a sornak nincs vége...”
 • 108. achilleus 2009. július 28. 18:38
  „A mediánnál már utolsó, még Kóka is leelőzte:
  http://www.median.hu/object.fb01146f-be19-408e-9a53-2329abe592df.ivy”
 • 107. Tömeg 2009. július 28. 11:53
  „105,106. Sokat nem tudunk tenni,csak reménykedni hogy csak kiderül valahogy az igazság.
  Sok reményünk azért nem nagyon van, Ha már a rendészeti miniszter sem korrekt.
  A terrorizmus ellen azért minden eszközzel harcolni kell! (Szerintem.)”
 • 106. achilleus 2009. július 26. 14:53
  „Amíg az előzőt írtam a Fidesz is visszatért a témára. Megvárták még a tagadással végképp elássa magát, innen már csak töredelmes visszaút lehet:
  2009-07-26 14:32
  ,,Draskovics még ma álljon elő az igazsággal" (+videó)
  A Fidesz határozottan elvárja, hogy Draskovics Tibor rendészeti miniszter még vasárnap mondja el az igazat a Magyarok Nyilai nevű szervezet robbantásaival kapcsolatos videofelvételekről - ezt mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján. - HírTV”
 • 105. achilleus 2009. július 26. 14:45
  „104. hozzászólás Tömeg 2009.07.26. 12:35
  A legnagyobb baj az, hogy a Hivatal továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig itt terroristák gyakorlatozását látjuk. Be kellene látniuk a tévedésüket. Nem teszik. Nem elemzem végig a helyzetet, de ez a videó vélhetően "elkeveredett", a helyszín ugyanis egyértelműen azonos a két évvel ezelőtti Bonyhádon (főleg Kiskunhalasi /nem érdi!/ fiatalok által elkövetett robbantás helyszínével. Őket tavaly elítélték, és az elsőfokú ítéletet mindannyian elfogadták. Nem megyek rajta végig, DE ha a Drazsé által bemutatott felvételt valóban a Magyarok nyilai egyik gépén találták, akkor hogyan került a fiúk gépéről át a Magyarok Nyilai gépére, de méginkább érdekes, hogy hogyan - és honnan - kerültek a robbantást folyamatában mutató nagyfelbontású képek, és maga a Drazsé féle videó TELJES!!!! változata a kínfó portálhoz??? Vannak tippjeim (....) Van egy olyan érzésem, hogy Drazsét marhára megvezették. De amilyen hülye, képtelen belátni ezt.”
 • 104. Tömeg 2009. július 26. 12:35
  „Achilleus 96 !

  Én inkább így fogalmaznék: Mi még mindig itt tartunk.
  (A Korrupciót,a kéz kezet mos szisztémát nem könnyű kiirtani.)”
 • 103. flexsnake 2009. július 25. 22:35
  „A terroristákat be kell gyűjteni. <moderálva>”
 • 102. achilleus 2009. július 25. 19:52
  „- Draskovics miniszter úr már nem először olyan szerepjátszásba kezdett, amely tarthatatlanná teszi a kormányban való működését. Úgy tűnik, hogy a nyomozást egy olyan irányba kívánja terelni, amely egy nem valós bizonyíték alapján állna. Azt várjuk a minisztertől, hogy távozzon a pozíciójából. Ezt várjuk már régóta, de újabb és újabb jelét adja annak, hogy esze ágában sincsen, és újabb ügyekkel, nemlétező bizonyítékokkal traktálja a közvéleményt - nyilatkozta a hírTV-nek Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.”
 • 101. Power 2009. július 25. 18:45
  „Draskovics, Bajnai, Szanyi, sorolhatnám az MSZP-és bukott minisztereket, államtitkárokat, képviselőket...ők az ország tönkretevői.
  A lelkiismeretük soha ne hagyja őket nyugodni, van mitől félniük.”
 • 100. achilleus 2009. július 25. 18:09
  „Itt a teljes Fidesz vélemény:
  Draskovics lebuktatta magát
  A jelek szerint súlyos következményekkel járó bakit követett el pénteken Draskovics Tibor rendészeti miniszter. Utoljára frissítve: 2009. július 25., 16:55
  Sajtótájékoztatóján bemutatott egy videót, melyen szerinte az látható, ahogy a "Magyarok Nyilai" "próbarobbantást" hajtanak végre. A robbanás helyszíne azonban kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantáséra, ahol - a rendőrség akkori közlése szerint - "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak"- írja közleményében Balsai István.
  Felmerül tehát a gyanú - folytatja a Fidesz képviselője -, hogy Draskovics Tibor tegnap bizonyítékot hamisított annak érdekében, hogy továbbra is látványosan és zavartalanul riogathasson szélsőjobboldali veszéllyel.
  A Fidesz felszólítja Draskovics Tibort: haladéktalanul tisztázza az ügyet, adjon magyarázatot a történtekre! Ha ezt nem teszi meg, abból egyetlen dolog következik: Draskovics Tibor lebuktatta saját magát, és ezzel együtt lebuktatta,
  végleg nevetségessé tette a szocialisták terrorveszéllyel riogató folyamatos hisztériakeltését is. Ha nem tisztázza magát, az példátlan botrány, és azonnal távoznia kell a közéletből, a bizonyítékhamisítás összes többi résztvevőjével együtt - zárul Balsai István közleménye.
  (fidesz.hu)”
 • 99. achilleus 2009. július 25. 17:53
  „98. hozzászólás SP 2009.07.25. 17:13
  A Fidesz akkor is csak "gyanakodna", ha egy Csendes-óceáni hidrogénbomba robbantást vetített volna be Drazsé.”
 • 98. SP 2009. július 25. 17:13
  „A Fidesz gyanakszik: nem a Magyarok Nyilai robbant a videófelvételen”
 • 97. SP 2009. július 25. 17:11
  „http://hvg.hu/itthon/20090725_draskovics_magyarok_nyilai.aspx”
 • 96. achilleus 2009. július 25. 14:52
  „95. hozzászólás Tömeg 2009.07.25. 14:27
  Most sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy önigazolásként egyesek provokációt követnek el. Én akkor érezném magam nagyobb biztonságban, ha nem egy eleve hazugnak bizonyult bizonyítékkal hisztériát keltő sötét alak kezében lenne a testület vezetése, illetve irányítása. Ezek mindenre képesek, akár a kózvetlen veszély demonstrálására is. /A rendőrpalotára lövöldöző sem került elő soha., és marhára gyanúsak az egyívású romaellenes támadások is, és érdekes módon a fegyvereseknek nincsenek meg az elkövetői./ Én azonnal behozatnék 50 CIA-s fazont és szétvizsgálnám az egész jelenlegi bandát./ Igen, mi már itt tartunk!”
 • 95. Tömeg 2009. július 25. 14:27
  „achilleus !
  Arrafelé ahol én lakom akad egy pár,Mivel imperialista területen élek,és az egyik pályaudvaron ahol kénytelen vagyok időnként keresztülmenni találtak már bombával töltött hátizsákot.
  De a kommunista területen sem volt jobb a helyzet, mert ott már robbant a lakásomtól 100 m re egy bomba.
  Tehát láthatod hogy a terroristák nem válogatnak abban hogy kit lenne most jobb felrobbantani.
  Lehet hogy holnap te leszel soron! Én köszönöm szépen inkább kihagyom!
  Tehát: Irtsák csak kérem szépen továbbra is őket a kedves rendőr urak,elvtársak? Mindegy!
  Nem a célhoz vezető út a fontos........
  A politikát meg ebben a kérdésben lesz@rom.
  A nevem meg az iskolában kaptam még,szintén nem politikai okból kifolyólag.
  Remélem mos tmár meg bír nyugodni a" kiszived".”
 • 94. Nostradamus 2009. július 25. 14:22
  „84: Miniszter is marad ez a féreg 2010-ig... A többi hazug tolvaj is ott ül a Parlamentben...Mi meg nem merünk vagy nem tudunk ellenük hatékonyan fellépni, mert jönnek a vízágyúval, könnygázzal, gumilövedékkel, lehet, nemsokára élessel is. Arra vagyok kíváncsi, vajon a most négyéves gyerekem megéri-e még, hogy Magyarországon a magyarok háborítatlanul éljenek, és ne szívják el előlük a levegőt is a senkiháziak.”
 • 93. Nemzetirock 2009. július 25. 14:09
  „egyre biztosabb hogy draskovicc hazudott. nincsenek itt semmiféle terroristak. komcsik vannak akik lopnap csalnak hazudnak. reggeltöl estig. ennyi.”
 • 92. Nemzetirock 2009. július 25. 14:08
  „moderálva”
 • 91. achilleus 2009. július 25. 13:31
  „87. hozzászólás Tömeg 2009.07.25. 13:20
  Igazad van, tömeg (jó a neved, passzos). Harcoljunk a terrorizmus ellen, az imperializmus elleni békeharc úgyis kiment a divatból. - És tessék mondani! A terroristák hol vannak? /Háááát, ott ahol az imperialisták .../
  Hihetetlen, hogy ilyen idióta zagyvaságokkal újra-és-újra fel lehet ültetni a "tömeget".”
 • 90. maci52 2009. július 25. 13:30
  „Éljen és vrágozzék a Magyar Szocialista Munkáspárt!
  Lendvai-Ujhelyi_Botka_Szekeres vezessetek ki minket a sötétségből,ti kik oly sokat nélkülöztök értünk.
  Ti,akik havi bruttó 85 ezerért güriztek,nélkülöztök hazátokért,előre.”
109 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő rabolt ki egy fővárosi lottózót

Egy fegyveres nő rabolt ki egy budapesti lottózót pénteken délután. Sass Oszkár, a Budapesti… Tovább olvasom