Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A magyarokkal is számolnak

Nyári programkínálatát ismertette tegnap a Burgenland Tourismus Sopronban. A már bejáratott fesztiválok mellett idén a Fertő tó osztrák oldalán rendezik a vitorlás-világjátékokat is.
Vitorlásbajnokság, természetfilm-fesztivál, szabadtéri operett-

előadások, Haydn-napok és Liszt-fesztivál, fiataloknak pedig a wieseni fesztivál – többek között ezekkel a programokkal várja Ausztria keleti tartománya az oda látogatókat.
– A meggyesi vízi színpad (Seefestspiele Mörbisch) éves bevétele 37 millió euró, ami figyelemre méltó a régióban – fogalmazott Harald Serafin intendáns. – Az éves szinten megforduló több százezer néző között jócskán találunk magyarokat is.
– Burgenlandban összesen 2,5 millió vendégéjszakát töltenek, a magyarok aránya pedig emelkedést mutat – tette hozzá Michaela Resetar, turizmusért felelős tartományi tanácsos. – Májusban a Nemzetközi Vitorlás Szövetség világjátékát rendezzük a Fertő tavon, ezzel párhuzamosan Nezsiderben (Neusiedl am See) homokszobrász-alkotásokat csodálhatnak meg a látogatók, valamint lesz sárkányrepülős bemutató és Ruszton (Rust) hangverseny várja az érdeklődőket. A régió – és ezen belül Sopron is – sokat profitálhat ebből a rendezvényből.
– A nyáron Burgenland tizennégy fesztiválnak ad otthont, melyekre valószínűleg a határ túloldaláról is rengetegen érkeznek majd – mondta el Helmut Bieler kultúráért felelős tartományi tanácsos. Hozzátette: az A3-as autópálya megépítésével a Kismarton (Eisenstadt) és Sopron közötti együttműködés még szorosabbra fűződne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom