Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A Magyarországról szóló sajtótudósítások ellen tüntettek Stuttgartban

Tüntetést tartott szombaton Stuttgartban a Hunnia Baráti Kör nevű németországi magyar civil szervezet "Elég a Magyarország elleni sajtóterrorból!" címmel.
Hahn-Seidl Alida, a szervezet tagja, a demonstráció egyik szervezője az MTI-nek telefonon elmondta: "a Magyarországot érő folyamatos sajtótámadások ellen tiltakozó megmozduláson legkevesebb 150 ember" vett részt. A többség németországi magyar, de volt olyan tüntető is, aki Magyarországról érkezett - jelezte.

Hozzátette: a szervezet szórólapot állított össze a német nyelvű sajtóban Magyarországról megjelenő támadásokkal kapcsolatban "Magyarország a világpolitika és a média tükrében" címmel. Mint elmondta, a tájékoztató anyag iránt komoly érdeklődés mutatkozott német polgárok részéről, azt követően is jöttek a tüntetőkhöz érdeklődők, hogy a kinyomtatott több száz példány mind elfogyott. "Nagyszerű volt, hogy az egyikük azt mondta: igazuk van, a támadások ellen védekezni kell. Jó érzés volt hallani, hogy vannak, akik ezzel törődnek és tudják, hogy nem igaz, amit a média ír" - hangsúlyozta.

A stuttgarti belvárosban, a Schlossplatzon tartott demonstráción többen táblákat tartottak a magasba, amelyeken egyebek az volt olvasható, hogy "Objektív tájékoztatást kérünk!" - mondta.

Az MTI-hez eljuttatott szórólapon a szervezők hat pontban tértek ki azokra a demokratikus alapelvekre, amelyek ellen Magyarország a nyugati sajtó egyes híradásai szerint állítólag ugyan vétett, de utaltak arra, hogy az ő meggyőződésük szerint Magyarország egyáltalán nem távolodott el ezektől az értékektől.

A Jegybank című pontban például kiemelték, hogy az intézmény vezetőjének fizetése a közszférában egységesen bevezetett 2 millió forintos bérplafonról szóló rendelkezés értelmében csökkent, az Antiszemitizmus című pontban pedig utaltak arra, hogy "nem a baloldali liberális kormány, hanem Orbán Viktor kormánya rendelkezett" a holokauszt áldozatai hivatalos emléknapjának bevezetéséről.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2012. március 25. 08:36
  „1. terezanyu55 2012.03.24. 21:24

  A francokat, azért hogy eltartsa az 55 éves ,,rokkant " nyanyákat ?

  Ha fiatal vagy húzz el !”
 • 3. újratöltve 2012. március 25. 06:34
  „Erről miért nincs tudósítás? http://www.origo.hu/nagyvilag/20120324-magyarorszagert-aggodo-tuntetok-vonultak-fel-a-berlini-magyar-nagykovetsegnel.html”
 • 2. bambinaXX 2012. március 24. 22:48
  „terezanyu - mert te ismered a kinti tájékoztatás "objektivitását"? Ha nem lehet kritizálni a rendszert - hogyan kritizálhatják mégis annyian?? fából vaskarika?”
 • 1. terezanyu55 2012. március 24. 21:24
  „Tisztelt Uraim és Hölgyeim! Haza kell jönni és itthon élni, majd akkor saját bőrükön megtapasztalhatják mennyire objektíven,vagy szubjektíven tájékoztat a külföldi sajtó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencséje van? Íme az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom