Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

A málenkij robotra emlékeztek

A 70 éve málenkij robotra, az akkori Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltakról emlékeztek meg vasárnap Zebegényben.
A Pest megyei község katolikus templomában Beer Miklós, a Váci Egyházmegye megyéspüspöke szentmisét celebrált. A szertartás után a község polgármesterével közösen megkoszorúzták a málenkij robot áldozatai emlékére a templom mellett felállított kopjafát.

Hutter Jánosné polgármester arról beszélt, hogy 70 évvel ezelőtt, a második világháború után 110 helyi lakost hurcoltak el otthonukból szovjetunióbeli kényszermunkára. Hosszú szenvedésben volt részük és közülük csaknem 40-en sohasem tértek haza.

A málenkij robotra elhurcoltak egy esztelen ideológia áldozatai voltak - mondta Harrach Péter.

"Európát legfőképpen a hagyományos keresztény értékrend védheti meg a különböző őrült ideológiák által táplált rasszizmustól, a terrorizmustól és másfajta szélsőséges megnyilvánulásoktól" - tette hozzá a KDNP parlamenti frakciójának vezetője, a körzet parlamenti képviselője.

Sajnálatos módon az elmúlt évtizedekben a neoliberalizmus eszméjének előre törésével az évezredes keresztény kultúra értékrendje meggyengült a kontinensen - fogalmazott a politikus, aki szerint az általános emberi normákat magában foglaló értékrend megerősödése nélkül mindinkább fennáll az elbizonytalanodás, a hanyatlás veszélye. E folyamatok megfordításához, a morális válságból a kilábalásra, összefogásra van szükség - jelentette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországra több turista jött tavaly

Tavaly 25-30 százalékkal csökkent az Európába utazó orosz turisták száma, Magyarországra azonban… Tovább olvasom