Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A Malév kimenekíti a válsághelyzetbe kerülteket

A Malév légi úton, önköltségi áron, a lehető legnagyobb kedvezménnyel kimenekíti a külföldön válsághelyzetbe került magyar és uniós polgárokat.
Az erről szóló egyetértési nyilatkozatot Faller Jenő, a Külügyminisztérium szakállamtitkára, és Leonov Péter, a Magyar Légiközlekedési (Malév) Zrt. vezérigazgatója írta alá pénteken Budapesten.

Leonov Péter, az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta: a Malév már korábban is részt vett magyar állampolgárok hazajuttatásában, mint például a 2004-es Dél-Kelet Ázsiát pusztító szökőár, vagy a 2006-os libanon-izraeli konfliktus idején. A most megkötött megállapodás a már többször alkalmzott eljárásokat foglalja írásba, ami még gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segítségnyújtást.

Hozzátette: válsághelyzet alatt elsősorban természeti katasztrófát, háborús cselekményt, illetve fegyveres konfliktust ért. A megállapodás szerint a Malév aktív szerepet vállal abban, hogy a bajba jutott magyar ás uniós polgárok számára menekülési útvonalat biztosítson. Azonban mindenkor figyelembe veszik, hogy a Malév repülőgépeit, azok személyzetét, utasait, nem fenyegetheti közvetlen veszély az adott térségben.

A légitársaság vállalja a repülőjegyek térítésmentes átírását, szükség szerint nagyobb kapacitású repülőgépeinek forgalomba állítását, mentesítő és sűrítő járatok vagy akár charter gépek indítását is.

Faller Jenő kiemelte: a Malév válsághelyzetben esetlegesen felmerülő többletköltségeinek fedezetére a Külügyminisztérium egy bizonyos keretösszeget utal át a Malév részére. A szaktárca vállalja, hogy a külképviseleteken keresztül tájékoztatja az érintett állampolgárokat a válsághelyzetről és kimenekítésük lehetőségeiről, annak körülményeiről és feltételeiről, valamint folyamatos kapcsolattartásra kéri fel őket.

A Küm szakállamtitkára emlékeztetett arra, hogy a nemzeti légitársaság a már korábban említett kimenekítési akciókban is a külügyi tárca által összehívott és koordinált válságstáb tagjaként vette ki részét a segítségnyújtásból.

Olvasóink írták

  • 1. egyszeru polgar 2008. június 05. 13:28
    „Koszonet a MALEV-nek a felajanlasert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 milliárdos per az autópálya-építések miatt

16 milliárd forintos kártérítési per kezdődött az autópálya-építések miatt pénteken a Fővárosi… Tovább olvasom