Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A Malévnál nincs sztrájkfenyegetettség

A Malév-pilóták egyelőre nem kezdenek "rendes" sztrájkba - mondta el a légitársaság üzemeltetési vezérigazgató-helyettese. Fehérváry Géza hozzátette, hogy miután péntek reggel a sajtóban megjelent, hogy a pilóták is bejelenthetik, hogy felfüggesztik a munkát, azonnal kapcsolatba lépett a pilótaszakszervezet vezetőjével.
Fehérváry Géza leszögezte, hogy "rendes" sztrájkot leghamarabb 9 nap múlva tarthatnának a pilóták, ám figyelmeztető munkabeszüntetést korábban is, de azt is legalább 24 órával előtte be kell jelenteni.

Nincs szó azonnali sztrájklehetőségről, hiszen a Munka törvénykönyve és a sztrájktörvény szerint a tárgyalási szándékot írásban kell közölni a munkaadóval, és ezután legalább hét napig kell egyeztetniük a feleknek. Vagyis legalább kilenc napig nem tarthatnak "rendes" munkabeszüntetést a Malév-pilóták- mondta el Fehérváry Géza. A légitársaság üzemeltetési vezérigazgató-helyettese elmondta ugyanakkor, hogy figyelmeztető akciót korábban is tarthatnak, de azt is legalább 24 órával előtte be kell jelenteni.

Fehérváry Géza hozzátette, hogy jó a kapcsolat a Malév és a pilóták között, így mindkét fél a megegyezésre törekszik és nem a sztrájkra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zuglói polgármester is vizsgáltatja a szakértői szerződést

A zuglói polgármester a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságát kérte fel, hogy vizsgálják ki azt… Tovább olvasom