Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

A Markó utcában bérelnek ingatlant a Miniszterelnökségnek

A strukturális átalakítás miatti apparátusbővüléssel magyarázza a fejlesztési miniszter azt, hogy miért bérel az állami vagyonkezelő ingatlant havi bruttó 8 millió forintért a Miniszterelnökségnek Budapesten, a Markó utcában.
Az ügyben a szocialista Harangozó Tamás fordult írásbeli kérdéssel a kormányfőhöz annak kapcsán, hogy a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, augusztus végi utasításban a Miniszterelnökség telephelyeként jelölték meg az V. kerület Markó utca 9. szám alatti ingatlant.

A kérdésre válaszoló Németh Lászlóné közölte: a Miniszterelnökség strukturális átalakítása folytán a jelenlegi apparátusuk kibővült, ezért szükséges az állomány — mintegy 130 fő — megfelelő elhelyezésének biztosítása; a Miniszterelnökség elhelyezését szolgáló állami ingatlanok teljes kihasználtsággal működtek.

Az elhelyezési szükséglettel kapcsolatos elvárás volt a Parlamenthez — ahol a Miniszterelnökség további szervezeti egységei találhatók — való közelség, az ár-érték arány, valamint az átlátható tulajdonosi szerkezettel rendelkező tulajdonos - derül ki a miniszteri válaszból.

A tárcavezető azt írta, e szempontoknak a — végül kiválasztott — Markó utcai ingatlan felelt meg a legteljesebb mértékben. Azt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vette bérbe 2 éves határozott időtartamra az OTP Ingatlanbefektetési Alap képviseletében eljáró OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-től, így az épületet a Miniszterelnökség használatba és nem vagyonkezelésbe kapta az MNV Zrt.-től 2012 júliusától. A bérleti díj összege havi bruttó 8 millió 52 ezer forint - tudatta.

Közölte azt is, hogy a bérleti szerződés megkötését követően az elhelyezéshez szükséges műszaki feltételeket kellett kialakítani, amely a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság — mint az ingatlant üzemeltető szervezet — feladata volt. Az elvégzett munkák értéke - amely között tisztasági festés és beléptető rendszer telepítése is szerepelt - bruttó 64 millió forint - áll Németh Lászlóné írásbeli válaszában.

A Markó utcai épületben helyezték el - számos más szervezeti egység mellett - például a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság titkárságát, a kormányzati internetes kommunikációért felelős helyettes államtitkár titkárságát, a kormány.hu főosztályt vagy a kormányzati döntések végrehajtásával foglalkozó miniszterelnöki biztos titkárságát.

Szeptember 30-iki - a kormányzati portálon elérhető - adat szerint a Miniszterelnökség engedélyezett létszáma 275 fő.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. november 16. 12:11
    „Jó hely, nem kell messzire vinni őket :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatanács: a bíróság szerint sem kellett nyertessé nyilvánítani a Klubrádiót

Egy megismételt eljárásban a bírósági ítélet köti a hatóságot, a bíróság pedig márciusban új… Tovább olvasom