Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A második negyedév lesz a mélypont

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint mindenkinek tudatában kellene lennie, hogy rajta is múlik a magyar gazdaság és társadalom sorsa.
A második negyedév lesz a mélypont a magyar gazdaságban, azután egy kicsit jobb lehet, bár akkor is "nagy mínuszok" lesznek - mondta a Vasárnapi híreknek adott interjújában a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. Vértes András szerint mindenkinek tudatában kellene lennie, hogy rajta is múlik a magyar gazdaság és társadalom sorsa. A kutató elmondta: Magyarországon nagyon alacsony a munkaképes korúak foglalkoztatottsága és a nők szülés utáni két-három éves otthonmaradása is példátlan az unióban és a gazdaságnak sem kedvez. Vértes szerint őket is érdekeltté kell tenni, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra. A kutató szerint a mostani kormány gazdasági programja alapjaiban helyes, bár a lakástámogatások mostani csökkenésével és a kafetéria rendszer tervezett megadóztatásával nem ért egyet - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 17. klj_54 2009. május 17. 21:26
  „11. hozzászólás kocsisné 2009.05.17. 17:07
  kocsisnéni:
  >"Kedves Nagypapa! Egy kicsit észbe kellene kapni és nem ilyen hülyeségeket írogatni! Én példányul >bevezetném, hogy a nyugdíjas is fizessen mondjuk az autóbuszon, úgy mint a gyerek, még akkor is ha >már elmúlt 70 éves!
  Qrva nagy empátia szorult beléd!
  Egy gyermek gyógyszerezése nem kerül annyiba, mint egy 70 éves emberé! Érd meg ezt a kort feltétlen, akkor is nyilatkozz:)
  >A pedagógusok kezében meg úgy gondolom vannak eszközök, hogy fegyelmezzék a gyerekeket, >egyébként meg nem is az ő dolguk lenne, hanem a tisztelt szülőké!
  Részben van igazad. Ugyanis a tanárnak SEMMILYEN fegyelmező eszköz nincs a kezében. Lányom, rokonok közül többen "tanarak", tőlük hallom mit tehet: szétrakhatja a kezét:(
  A család szerepe a nevelés, a tanárok ebben csak segélyt adhatnak, ha lehetőséget ad számukra a lehetetlen szabályozás.”
 • 16. bespin 2009. május 17. 20:53
  „A második negyedév lesz a mélypont! Meg a harmadik.....Meg a negyedik..... és a következő első, második stb.”
 • 15. achilleus 2009. május 17. 20:22
  „14. hozzászólás igazságkereső 2009.05.17. 19:47
  Ez - elvileg - egy szakértői kormány, pártfüggetlen miniszterelnökkel, széles körű felhatalmazással a szocialista képviselők részéről. He-he... Ezt az Internacionálé, Lendvai elszólása, a május elsejei pártrendezvényen való megjelenés, a pécsi személyes korteskedés után csak a hülye hiszi el. A széles mozgástérre jellemző az ingatlanadó körüli mizéria, ... dehát ez az ország érdeke. Fodor G. és az mszp szerint.”
 • 14. igazságkereső 2009. május 17. 19:47
  „Jó lenne most már logikusan és empatikusan kormányozni.Megvonásokhoz, elvonásokhoz még ész sem kell,azonban neves közgazdászok igazán tehetnének már valamit annak érdekében,hogy gazdaságilag helyrebillenjen ez a "k@rva ország,Bajnai Úr, aki offshore cégekben nagy tapasztalattal rendelkezik, igazán vezethetné ezt az országot úgy ahogy elmondta,hogy a legjobb nyereséget érje el, de 10 millió polgár érdekében.Húsz éve folyik ennek az országnak a hülyítése, ideje lenne végre rendet tenni,de valóságos szakértelemmel,hogy végre a polgárok is fellélegezhessenek egy kicsit,ne pedig az elnyomorításuk follyék tovább.A kérdés most már csak az: ki képes erre?”
 • 13. achilleus 2009. május 17. 19:31
  „"Azt mondják, hiába emeli a kormány akár 5 millió forintra az SZJA ,,kedvezményes" sávhatárát, azok akik jelenleg is a ,,kedvezményes" kulccsal, 18 százalékos SZJA mellett adóztak rosszabbul járnak. Az adókulcs hiába csökken 17 százalékra, ha közben a ,,felbruttósítás" miatt az adóalap például 100 ezer forintról 127 ezer forintra nő. Adószakértők úgy számolnak: a Bajnai kormány körvonalazódó adótervei elsősorban a legszegényebb rétegnek adóemelést jelentenek.

  ,,Ha a konkrét számok tükrében kiszámoljuk, akkor jelen pillanatban én azt mondom, hogy bizonyos társadalmi rétegek számára ez adóemelkedést idézhet elő, hiszen az aránypárok lebontása után magasabb lesz a szuperbruttósítás után kiszámolt SZJA mint a jelen pillanatban szuperbruttósítás nélküli bérből kiszámolt" - mondta el a hírTV-nek Tóth Márk, egyetemi docens, adószakértő."”
 • 12. comet 2009. május 17. 17:47
  „szomorú jenség látni ahogy a perifériára szorultak egymáson akarnak spórolni. Fent gondolom ennek is örülnek. Volt olyan Tv műsor is (TV2) ami azt sugallta hogy a munkanélküliek nem is akarnak dolgozni. Mintha ők így éreznék jól magukat.
  Meddig lehet alázni még a társadalmat?”
 • 11. kocsisné 2009. május 17. 17:07
  „Kedves Nagypapa! Egy kicsit észbe kellene kapni és nem ilyen hülyeségeket írogatni! Én példányul bevezetném, hogy a nyugdíjas is fizessen mondjuk az autóbuszon, úgy mint a gyerek, még akkor is ha már elmúlt 70 éves! A pedagógusok kezében meg úgy gondolom vannak eszközök, hogy fegyelmezzék a gyerekeket, egyébként meg nem is az ő dolguk lenne, hanem a tisztelt szülőké! Továbbá kedves nagypapa: én három gyermeket nevelek, szerény, majdnem minimálbér mellett és a gyerekeimnek meg kell vennem a bérletet és a menetjegyet is a közlekedési eszközökön! Ők semmilyen ellátást nem kapnak csak a családi pótlékot!!!
  A munkanélküli segéllyel viszont egyetértek!
  A másik felháborító, hogy a bukott gyerek után ne járjon családi pótlék! Attól, hogy nem mindenki egyforma képességű - gondolom az Ön iskolás idejében is volt ilyen - még gyerek és ember!!!!
  Szégyen ilyet leírni! Üzeni egy három gyermeke anyuka, akinek nem bukott egyik gyereke sem, és nem is hiányzott igazolatlanul egyik sem az iskolából! Azért mert munka mellett még erre is oda figyelek, ezért vállaltam gyereket!”
 • 10. comet 2009. május 17. 16:54
  „"A második negyedév lesz a mélypont" - mármint a harmadik negyedévig...”
 • 9. nagypappa 2009. május 17. 15:57
  „Általam, tisztelt és nagyra becsült Vámosi Nagy Szabolcs mai nyilatkozata lehet a legjobb megoldás. Adózzon az ingatlan, de az ingatlanadó levonható a személyi jövedelemadóból.
  Magyarán, ha valakinek van egy nagy értékű ingatlana, de nem rendelkezik adóköteles jövedelemmel, keményen meg kell adóztatni.
  Aki fizet jövedelemadót, az kedvezményben részesülhet.
  Megmondom őszintén csodálom Vámosi Nagy Szabolcsot, ha nem lenne annyira szerény mint az, komoly kormányzati beosztásba kerülhetne.
  Családi pótlékot iskola látogatáshoz kötném, ha a gyermek 5 napnál többet hiányzik az iskolából, fél családi pótlék jár, tín nap igazolatlan hiányzás fölött, csak 25 %.
  Ha a gyermek zavarja az órát, fegyelmezetlen, a tanár kiküldi az osztályból, igazolatlan nap.
  A kedves szülő lenne az első aki a gyermekét keményen fogná. Ha már a tanárnak minden eszközt kivettek a kezéből!
  Lehetne még azzal bonyolítani az ügyet amelyik gyermek bukik, alacsonyabb családi pótlék jár.
  A munkanélküli segélyt heti 2 nap 4-6 órás közmunkához kötné, sok emberkének nem lenne rá ideje, hogy a segélyért dolgozzon.”
 • 8. Power 2009. május 17. 13:00
  „A "szakértői" Bajnai-kormányról:
  1. "A kutató szerint a mostani kormány gazdasági programja alapjaiban helyes, bár a lakástámogatások mostani csökkenésével és a kafetéria rendszer tervezett megadóztatásával nem ért egyet"
  2. Először bevezették az értékalapú ingatlanadót, majd visszavonták, aztán újra egységes és kötelező adóról volt szó, most pedig luxusadóról, 100 millió helyett 30 millió forintos értékhatárral.

  Erre még Lenin is azt mondaná hogy "egy lépést előre, kettőt hátra". :)
  Ilyen jó "szakértői" kormányunk van. Ha úgy folytatják, mint ahogyan elkezdték és tették 7 éven keresztül, akkor érdemes lesz elébe menni az eseményeknek.”
 • 7. bocko71 2009. május 17. 12:41
  „2-ke, mond a tarifád , és jöhetsz . Van két gyerekem!(Jaj bocsi, neked jó fizető állásod van)”
 • 6. 620829 2009. május 17. 12:18
  „lesz ez még így se!------főleg ha gordonka még egy évig akar velünk zenekarost játszani!”
 • 5. micsibucsi 2009. május 17. 12:13
  „Minek a mélypontja??? Mert a bányászbéka valagánál már csak mi vagyunk lejjebb!”
 • 4. keletaru 2009. május 17. 11:27
  „Power ! Nem baj politikus az mindig kap valahonnan , még ha a bankok zárva is lesznek ! Régi nagy magyarjaink , sirnának szégyenükbe ha látnák mit csinálnak a "hős" kollegáik . Megélhetésből ! Üdv Kuci”
 • 3. Power 2009. május 17. 10:40
  „Jöhet a következő államcsőd, az időhúzás ehhez fog vezetni.
  Ha az EU nem hagyja annyiban, akkor is óriási adóssághalmazt hagy maga után az MSZP-SZDSZ koalíció.
  Ha hagyja, akkor arról fogjuk észrevenni, hogy minden bank zárva lesz és a fizetésedet sem tudod majd felvenni.”
 • 2. Mathiasking 2009. május 17. 10:08
  „1 év GYES és kész! Bezzeg az angoloknál, vagy a svédeknél! Munkahely teremtő lenne, ha visszamennének dolgozni, mert az aki vigyáz és felügyel a gyerekre az is pénzt keres!”
 • 1. achilleus 2009. május 17. 10:03
  „Kis kiegészítéssel, ide is passzol. Javaslat pártoknak 2x4 éves ciklusokra (javított kiadás):
  1-2. év: költs el mindent, szórd a pénzt (van miből, nem te kormányoztál)
  3-4. év: folytasd, hirdess sikerpropagandát, hazudj, dübörgő gazdaságról, pannon pumáról
  Ha a választásokat megnyerted:
  1-2. év: Legyél "őszinte" /mivel a pénz elfogyott kénytelen is vagy rá/, játszd a felelős, aggódó politikust,
  a sikertelenséget MOSTMÁR rákenheted az ellenzékre. Vigyázz! A válságot nem szabad megoldanod, szükséged lesz rá a következő 2 évben! /HINTSD EL, HOGY MINDIG A KÖVETKEZŐ FÉLÉV LESZ A LEGNEHEZEBB, ..../
  3-4. év: A hiszterizálásig folytasd a válságkezelést, az ne aggasszon, hogy te okoztad, - sőt fokozod - a lényeg, hogy elhitesd, te vagy az egyetlen, aki rendbe hozhatja, szidd az ellenzéket, tarts ki a legvégsőkig ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antirasszista tüntetés Budapesten: két-háromezres tömeg

Délután kezdődött meg a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom kirekesztés és… Tovább olvasom