Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A MÁV Start Zrt. eladja a követelését

A MÁV Start Zrt. eladja a be nem hajtott bírságokból álló követelését, a befolyó összegből a jegyvizsgálók megkaphatják a kivetett bírságok utáni jutalékukat - értesült.
A MÁV-nak több ezer behajhatatlan követelése van amiatt, hogy az érvényes jegy nélkül utazók nem fizetik be a büntetést, ennek következtében a jegyvizsgálók is elesnek a jegyeladási jutalékuktól. A vasúnál működő hat reprezentatív szakszervezetnek nemrégiben sikerült megállapodnia a MÁV-START vezetésével, hogy a dolgozók heteken belül, visszamenőleg megkapják a jutalékot, ami a kivetett összeg negyede.

A megállapodás szerint a 2007 március és 2007. június 30., valamint a 2008. április 1. és 2009. december 31. közötti időszakban kiszabott, és behajthatatlan pénzbírságokból egyenként 400 forint jár az érintett dolgozóknak.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtökön az MTI-vel közölte: a kezdeményezésükre létrejött megállapodás tartalmazza azt is, hogy amennyiben a követelésállományt a nominálérték 13,83 százalékánál magasabb áron tudja eladni az adósságbehajtó társaságnak, a munkavállalóknak járó 400 forint további 50 forinttal kiegészül ki.

A MÁV-START Zrt. közbeszerzésen értékesíti majd a követelést, ennek összegéről későbbre ígért tájékoztatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HDSZ kongresszusa

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) kongresszusa támogatja az Országos Érdekegyeztető… Tovább olvasom