Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

A meghívó jelöli az öltözéket

Ha a báli meghívó külön nem jelöli az úriember öltözékét, az öltöny a legmegfelelőbb viselet.

Bálok, estélyek viselete kapcsán általában a női öltözetek vannak fókuszban. Hogy is állunk az erősebbik nem megjelenésével?

Ezeken az eseményeken, ha a meghívó külön nem jelöli az úriember öltözékét, az öltöny a legmegfelelőbb viselet, amely egyazon anyagból készült kabátot, nadrágot, és mellényt jelent. Természetes, tiszta gyapjú alapanyagú, sötét tónusú öltönyt válasszanak, mert időtálló és jól kihasználható. A nyakkendő viselete minden esetben kötelező. Az ing egyszínű és dupla mandzsettás legyen. A mandzsettagombok formában és színben azonosak legyenek a nyakkendő tűjével. Az öltönyt sötét harisnyával (hosszú zokni) és fekete cipővel viseljék.
Amennyiben a meghívón a black tie (fekete csokor) szó szerepel, akkor szmokingot kell öltenünk. A szmoking tradicionális színe a mélyfekete, nemes kelméből (gyapjú, moher) készül, mely lehet egysoros, és kétsoros gombolású, reverjét és gombjait tiszta selyemmel vonják be. Ha a szmokinghoz nem kívánnak mellényt viselni, akkor tegyék fel a derékra a spanyolövet, amely színében  legyen azonos a csokornyakkendő színével.

Amennyiben a szmoking viselése mellett döntenek, kizárólag hófehér, dupla kézelős, keményített vagy díszes mellrészű inget válasszanak. Ha a kabát fehér vagy ekrüszínű, mint ahogy a reveren lévő „tükör" is (a szmokingrever selyemmel bevont része), a nadrág ez esetben fekete, az ing pedig a kabát színéhez igazodik, a csokornyakkendő a nadrág színével kell hogy azonos színű legyen. A szmokingkabát szivarzsebébe fehér vagy fekete selyemkendőt tegyenek.
Akár öltönyt illetve szmokingot választanak esti megjelenésünkhöz, a legalsó gombot soha ne gombolják be.

Tánczos Anita divattervező

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a családi pótlék szabálylai

Januártól a babakötvény mellett számos, a családtámogatási rendszert érintő változás lépett életbe. Tovább olvasom