Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

A megsemmisítés ára

Az ATEV Gönyű melletti üzemében tavaly ősszel megszűnt az állati termékek feldolgozása, azóta már csupán gyűjtik ott elszállításig az alapanyagot. A környékbeliek számára mindenképpen nagy megkönnyebbülés volt a döntés, hogy már nem termel a bűzt is termelő üzem. Az északnyugat-dunántúli húsfeldolgozók számára viszont egyáltalán nem volt örömteli a döntés, hiszen számottevően nőttek terheik. Az itteni vágóhidak melléktermékét most Soltra és Debrecenbe szállítják, a megnövekedett költségeket természetesen nekik számlázzák. A Dunaszegen működő Villányi Húsüzem havonta 300–400 ezer forintot fizet a melléktermék szállításáért, a megsemmisítéséért pedig havonta több mint kétmilliót. Ezt pedig a kisüzemek nem bírják elviselni, ezért szűnnek meg sorra – állítja Villányi Gergely cégvezető. A kisfeldolgozók úgy tudnának magukon segíteni, ha lenne saját melléktermék-megsemmisítőjük, idehaza azonban 30–40 millió forintba kerül egy ilyen berendezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom