Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

A megszorítások ellenére is fejlesztenek a falvak

Cséren idén elkezdődik a térség legnagyobb beruházása, a hulladéküzem építése, Nagycenken ipari területeket mérnének ki. A települések terveiről érdeklődünk.
Cséren még idén szeretnék elkészíttetni a szennyvízcsatorna-hálózat terveit. A szomszédos településekkel összefogva eredményesebben jelentkezhetnek a megjelenő pályázatra. Emellett a településen új utcát is nyitni fognak, ehhez azonban még tereprendezést kell végezni. Várallyay István polgármester lapunknak elmondta, úgy számolnak, fel tudják újíttatni a közösségi házat, és rendbe tehetik a temetőt és környékét is. Az elképzelések szerint már a nyáron elkezdődhet a térség legnagyobb beruházása, a hulladékválogató és -lerakó megépítése.
Nagycenken már most látják, hogy a településre a személyi jövedelemadóból közel hárommillió forinttal kevesebb jut vissza, mint tavaly. – A pontos költségvetésünk január végére készül el – mondta el Ivánkovics Ottó polgármester. Mivel a bevételeink növelésére kevés az esélyünk, ezért személyi átszervezésekkel fogjuk a kiadásainkat csökkenteni. Erre azért van szükség, hogy ne növeljük tovább az adósságállományunkat. Senkit nem kell elküldeni, a nyugdíjba vonuló munkatársaink helyét belső munkatársakkal fogjuk betölteni. Építési telkeket szeretnénk kialakítani, továbbá a szociális lakásaink állapotának javítása is célunk. Emellett jó lenne rendbe hozni és hasznosítani a volt laktanya épületét. A községben, a Dózsa körút mellett vállalkozói terület kialakítása van napirenden, ahová kis- és középvállalkozásokat várunk. Olyan tevékenységgel, ami nem sérti Nagycenk turisztikai érdekeit és a közelben lakókét sem, ugyanakkor új munkahelyeket teremtenek. Szakmailag tovább szeretnénk fejleszteni általános iskolánkat. A tornacsarnok kihasználtságát továbbnövelnénk, olyan formában, hogy a környező településeken és a Nagycenken élők még szélesebb körben használhassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom