Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

A mérgezett folyóból is halásznak Kínában

Kínában több falu lakosságát telepítették ki a benzollal szennyeződött Szongua folyó mentén. A BBC úgy tudja, hogy a hatóságok figyelmeztetése ellenére sok helyi ember továbbra is halászik, és többen fűtésre használják a benzolos vizet. A szennyeződés két hete került a folyóba.
A 80 kilométer hosszú folt már elérte az ország egyik legnagyobb városát, ahol három napja elzárták a vezetékes vizet. A négymillió lakosú tartományi székhelyen pánik tört ki, a helyiek megrohamozták az üzleteket, és felvásárolták az utolsó palack ivóvizet is.

A szennyeződés két hete került a szabadba, egy gyárban bekövetkezett robbanás után. A detonáció után a gyár közelében lévő folyószakaszon a víz benzoltartalma 108-szorosa volt a megengedettnek. A szakértők szerint a koncentráció ugyan jelentősen csökkent az elmúlt napokban, de még is így többszöröse lehet a határértéknek.

A katasztrófa csak napokkal később derült ki, mert a hatóságok megpróbálták eltussolni az ügyet.

Közben forródrótot hoznak létre az orosz és a kínai környezetvédelmi hatóságok, hogy figyelemmel kísérjék az orosz területet is fenyegető folyószennyezés mozgását. A vízen úszó szennyfolt a legújabb becslések szerint két hét múlva érkezik meg az Amurhoz, ha közben nem változik a víz áramlási sebessége.

Krónika hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációk főzőcskéje

Generációk egymás közt, egymásért program keretében régi ételeket
és recepteket elevenítettek fel az idősek a fiataloknak, s a személyes kapcsolat révén a generációk is közelítettek egymáshoz. Egy jó ötlet, egy jó akció és sok sok finomság találkozott egymással. A Kisalföld receptgyűjtő versenye csaknem száz recepttel gazdagodott. Közülük várhatóan jó pár bekerülhet a Kisalföld szakácskönyvébe. Tovább olvasom