Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A Mikroszkóp Színpad beolvad a Thália Színházba

A január óta közös vezetés alatt működő Mikroszkóp Színpad és a Thália Színház hamarosan jogilag is egy intézménnyé válik, miután a két budapesti teátrumot működtető nonprofit kft. összeolvad.
A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. a Thália Színház Nonprofit Kft.-be való beolvadásáról szerdai zárt ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az MTI-nek csütörtökön elmondta: reményeik szerint az év közepére lezárul az összeolvadás jogi, pénzügyi és adminisztrációs folyamata. A gyakorlatban jelenleg is egy színházként, közös vezetővel működik a két intézmény.

A változásról szólva Csomós Miklós kiemelte: a Thália Színház mint befogadó teátrum több játszóhellyel fog rendelkezni és nem lesz szükség két apparátusra sem. "Egy épületben vannak egyébként is, eddig is felesleges volt a külön működés" - jegyezte meg. A Mikroszkóp név eltűnik, a tervek szerint Thália Kabaré lesz a játszóhely új neve.

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy már a Mikroszkóp Színpad és Thália Színház közös vezetésére kiírt pályázatban koncepciót vártak a két színház összevonására, az új igazgató feladatának jelölve ki a folyamat előkészítését, megvalósítását.

Bereményi Géza igazgató januártól Litkai Gergelyt kérte fel a Mikroszkóp művészeti vezetésére, ami Csomós Miklós szerint kiváló választás volt. Mint mondta, továbbra is a humorista marad a játszóhely művészeti koncepciójának meghatározója.

A színház támogatásáról szólva elmondta: az összeolvadás után egy színház fogja megkapni körülbelül ugyanazt az összeget, amelyet eddig a kettő.

A két színház január 1-től működik közös irányítás alatt, de önálló arculattal Bereményi Géza és Kálomista Gábor vezetésével. Bereményi Géza író-rendező ügyvezető igazgatóként elsősorban a művészeti irányításra koncentrál, Kálomista Gábor producer feladata menedzserigazgatóként a színház működési feltételeinek biztosítása, Herczeg Tamás operatív igazgatóként a napi működésért felel, míg a gazdasági igazgató posztjára Csécs Tamás került.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2012. április 26. 20:04
    „Jó volna már látni olyat, hogy tehetséges humoristák által megírt jeleneteket tehetséges (és már ünnepelt) színészek adnának elő, mint például Salamon Béla, Kibédy Ervin, stb.
    Most kiáll valaki, minden színészi képességek nélkül, elmond egy dumát, amin még mosolyogni sem lehet.
    Kabos Gyula filmjeit már egyenként tízszer láttam, de még mindig a térdemet csapkodom röhögtömben.
    Nyugodtam nevezzetek vén szenilisnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: vonják vissza a kormányzati kommunikációra adott megbízásokat

Az MSZP arra szólítja a kormányt, hogy ne a szociális ellátórendszeren kezdje a költségvetési… Tovább olvasom