Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A miniszterhez fordultak segítségért

A Fertő menti kerékpárút egyes szakaszai balesetveszélyessé váltak, az érintett önkormányzatoknak azonban nincs pénzük a helyreállításra. Levélben fordultak a miniszterhez segítségért.
Az osztrák turisztikai szervezetek azzal az ultimátummal álltak elő, ha nem változik a Fertő tó menti kerékpárút állapota, ellenkampányba kezdenek, hogy megakadályozzák a hazánkba irányuló idegenforgalmat. Az érintett települések polgármesterei levélben fordultak Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy a helyreállításhoz és a további fejlesztésekhez szükséges anyagi források biztosításában segítsen.

Az ország megítélése a tét

Fertőd, Fertőhomok, Fertőrákos, Hegykő, Hidegség és Fertőboz vezetői látták el kézjegyükkel a miniszterhez írt levelet. Ebben beszámolnak arról, hogy a szóban forgó szakasz a nemzetközi turizmus kiemelt útvonala, állapota nem pusztán a Fertő tó környékéről, hanem az egész országról kialakított képet is befolyásolja. Az eddig már több alkalommal, súlyos sérülésekkel járó balesetek nem kezelhetőek helyi ügyként – vélik a polgármesterek.

Fenntartásra nincs pénz

Az önkormányzatoknak nincs elegendő pénzük a kerékpárút felújítására és erre a célra központi támogatást sem kaphatnak. Pályázati forrásból fejlesztésre igen, fenntartásra azonban nem lehet pénzt szerezni. Az érintett falvak első emberei szerint a nemzetközi kerékpáros turizmust lebonyolító utak esetében nem pályázati, hanem rendszeres fenntartási és üzemeltetési forrásokra lenne szükség.

Naponta 3-4000 bringás

A Fertő tó magyar oldalán egyes településeken egyáltalán nincs kerékpárút, pedig a főszezonban itt akár napi három-négyezer biciklis is kénytelen az autók között közlekedni. A levélben ennek a megoldásához is a miniszter mielőbbi intézkedését és segítségét kérik a polgármesterek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom